Akvaryum & Balık

Akvaryum’da Balık Kavgaları

Akvaryum'da Balık Kavgaları
3.3/5 - (15 votes)

Akvaryum hobisinin en sevilmeyen yönü belki de Akvaryumdaki Balıkların birbirleriyle kavga etmeleridir. Yeni alınan bir balığın, Akvaryum‘da varolan balıkların arasına konulduktan sonra ortaya çıkan geçimsizlikleri çözmek için bu sorunun altında yatan nedenleri ve balıkların yapısını bilmek gerekir.

Öncelikle çeşitli Balık cinsleri asla beraber huzurlu bir şekilde yaşayamaz. Örneğin Canlı Doğuranlar ile Cichlidler aynı Akvaryum’da yaşayamaz. Bunu netleştirdikten sonra bir diğer etken olan Akvaryum‘un hacminden bahsedelim. Akvaryumun boyutu ne kadar büyük olursa, bu tür geçimsizliklerin görülme olasılığı azalacaktır. Örnek vermek gerekirse Çiklitler kendi alanlarını savunan balıklardır. Alan ne kadar geniş olursa kavgalar da o oranda azalır.

Akvaryum’da farklı su seviyelerini kullanan balıklar arasında çok az sorun çıkmaktadır. Bu nedenle seçilecek balıklara ayrı bir önem göstermek gerekir. Çiftleşme dönemlerinde oldukça sakin olan bazı balık türleri, normalde saldırgan olabilir. Cüce Vatozlar buna örnek gösterilebilir.

Akvaryum’a Yeni Balık Koyulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akvaryumcudan bir Balık alarak evinize geldiniz. Aldığınız balığı Akvaryuma koymadan önce Akvaryumdaki balıklara yem veriniz ve Akvaryum ışığını kapatınız. Bunun yapılması başlangıçtaki sorunları ortadan kaldırmak ve yeni koyulacak olan balığın strese girmesini önlemek için büyük önem arz eder. Kavgalar için kesin bir çözüm değil fakat önlemek için güzel bir başlangıç.

Kavgaları önlemek için yem vererek balıkları dağıtmak ve Akvaryumun ışığını kapatarak karanlık ortam yaratmak gerekir. Kavgalar sonucu yaralanmalar olabileceği ve Balıkların hayatını kaybedebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle bu konuya özel bir önem vermek gerekir.

Hayvan Sitesi

Yorum Yaz