Canlı Doğuranlar

Günbatımı Plati

Günbatımı Plati
Rate this post

Günbatımı Plati’nin doğal ortamı, Meksika, Belize, Guatemala ve Honduras bölgesi nehirleridir. Bu güzel balıklar, akvaryum içerisinde de yaşayabilirler ve bakımları oldukça kolaydır. Bu türü karma akvaryumlarda bakmak sahiplerine daha kolaylık sağlayacaktır.

Sırtında bulunduğu yüzgeç kısmı turuncu tonlarında olduğu için Türkiye’de bu balıklara Günbatımı Plati denilmektedir. Günbatımı Plati balıkları, barışçıl yapılıdır. Yavruları geliştikçe ve olgunluğa erişince görüntüleri günbatımı şeklinde olur.

Günbatımı Plati

Yetişkin erkek platiler 6 cm ve dişi platiler 7 cm’e kadar büyüyebilirler. Günbatımı Plati ince ve kibar yapılıdır. Bu balıklarda cinsiyet ayırımı gayet kolaydır. Erkekler daha ince yapılı ve küçük olurlar ve anal yüzgecinde gonopodium denilen bir üreme organı bulunur. Dişiler ise daha büyük ve dolgun yapıda vücut yapısında olup, üreme organı olan gonopodium’a sahip değillerdir. Çok doğurgan balıklardır, uygun ortamlarda kısa zamanda çoğalırlar bir defada 20 ile 40 arası yumurta doğurabilirler.

Eğer akvaryum bol bitkili değilse yavruların anne ve babası veya diğer balıklar tarafından yenmemesi için ayrılması gerekir ve suları sıkça değiştirilmelidir.

Günbatımı Plati

Suyun asitlik derecesinin 7,0’ın altına düşüp düşmediği öncelikle kontrol edilmelidir. Platiler yem ayırt etmeyen cinslerdendir, her türlü yemi yiyebilme özelliğindedirler ancak beslenmelerinde farklı yemler kullanmak gelişmeleri açısından faydalıdır. Haşlanmış ıspanak veya marul ile beslenmelerinin zenginleştirilmesi sağlanabilir. Artemia, balık yavrularını beslemede kullanılan bir çeşit kabuklu canlıdır. Gonopodium ise canlı doğuranlar erkeklerinde bulunan üreme organıdır.

Yorum Yaz