Eklem Bacaklılar

Evde Tarantula Bakımı

5/5 - (1 vote)

Tarantula

Tarantula bakımı, sanılanın aksine zor değildir. Ancak bakım sırasında büyük bir dikkat ve tecrübe gerektirir. Bilinmelidir ki Tarantulalar bilinen evcil hayvanlar’dan çok farklıdır.

Isı ve Nem Oranları

Tarantula türleri, doğada genel olarak iki farklı iklim bölgesinde yaşar. Biri tropikal, diğeri çöl iklimidir. Nemi sağlamak için tropikal iklimde yaşayan türlere 3-4 günde bir olmak üzere, fıs fıs yardımıyla su fışkırtmak gerekir. Bazı yer türleri için nemlendirme’ye pek gerek yoktur. Yuvalarında su kapları bulunduğu için, onlara yeterli olacaktır.

Tarantulalar için sıcaklık en az 25 derece en çok 32 derece olmalıdır. Yani oda sıcaklığı yeterli olacaktır. Isı’nın düştüğü durumlarda spot lamba ile ısı dengesi sağlanabilir.

Beslenme

Tarantulalar canlı yemlerle beslenir. Ana beslenme kaynağı böceklerdir. Boylarını geçmeyecek boyutta olan un kurdu, çekirge ve küçük hamam böceklerini severek yerler.

Evde Tarantula Bakımı

Tarantula Yuvası Nasıl Yapılır?

Sling ağaç türleri

Bu türe yuva hazırlamak için küçük bir kap yeterli olacaktır. Küçük ve büyük boya sahip Tarantulalar için boylarına göre kaplar seçilmelidir. Güvenlik açısından kapaklı ve ince uzun bir kabın tercih edilmesi gerekir. Kapağın üzerine Tarantula’nın içeride havasız kalmaması için çok sayıda delik açılmalıdır. Tabii ki bu delikler Tarantula’nın geçemeyeceği kadar küçük olmalıdır. Kap içinde bulunması gerekenler: Su kabı, taban malzemesi olarak toprak ve dal parçaları’dır.

Sling yer türleri

Sling yer türleri için büyük veya orta boy saklama kapları kullanılmalıdır. Ağaç türlerinden farklı olarak ince uzun değil, kare biçiminde yuva yapılmalıdır. Havalandırma için yine kabın belli bölgelerine küçük delikler açmak yeterlidir. Yuvanın taban malzemesi olarak kabın dörtte birine toprak koyun. Gereken son malzeme ise derin olmayan bir su kabıdır.

Daha küçük sling yer türleri için, küçük boy saklama kabı seçerek aynı işlemi tekrarlayın.

Sling tünel türleri

Tünel türleri için daha önce anlattığımız ağaç türlerinde kullanılan ince uzun kapların kullanılması yeterlidir. Ağaç türleri’nin yuvasından tek farkı toprak miktarıdır. Toprak, kabın yarısından fazlasına doldurulur. Havalandırma için kabın üst kısmına (kapağa) delikler açılır. Su kabı da koyulduktan sonra yuva hazır hale gelmiş olacaktır.

Küçük boyuttaki tünel slingleri için ise, kabı daha küçük seçerek aynı işlem tekrarlanır.

Yetişkin Tarantulalar

Slingler için yapılan yuvalar ile daha büyük boyutta olan yetişkinler için yapılması gereken yuvalar arasında mantık olarak pek fark yoktur. Yetişkinlerin yuvaları boylarına uygun olarak daha büyük seçilir. Kap içine daha fazla malzeme (dal parçaları vs.) koyulur.

sling-agac-turleri-yuvasi

Sling ağaç türleri yuvası

Yorum Yaz