Haberler

İşte Pek Bilmediğiniz O Hayvanlar

3.3/5 - (3 votes)

Pek bilinmeyen, hatta hiç bilmediğiniz hayvanların listesini sizler ile oluşturduk. İşte tam liste :

Yıldız Burunlu Köstebekler

yildiz-burunlu-kostebekde-bir-dunya-canlisi-ilgincbirbilgi-1

Görme duyuları oldukça zayıf olan bu hayvanlar yer altı dünyasının kralı olarak bilinmektedirler.

Küçük koloniler şeklinde yaşamlarını sürdüren bu hayvanlar sosyal bir yaşam tarzına sahiptir. Memeliler sınıfına ait olan bu hayvanın yavrulama vakti sonbaharın sonuna yahut ilk baharın başında gerçekleşmektedir. Tek bir ailede 4- 6 arası yavru bulunmaktadır. Bazı durumlarda yaz sonuna doğru köstebek ikinci kez bir yavru doğurur. Doğdukları zaman neredeyse gelişmiştirler, iki ayın ardından da kendi kendilerine yetecek haldedirler.

Tersiyer

tersiyer

Tersiyer ismindeki buhayvanlar dünya üzerindeki tanınmayan hayvanlardan bir tanesidir. Çoğunuz bu yazıyı görene kadar bu hayvanın varlığından haberdar değildiniz.

Ağaçlara oldukça hızlı bir biçimde tırmanabilen tersiyerler bir ağaca sıkı sıkıya tutunmaları durumunda bu hayvanı oradan çekebilmek için fazla güç harcamalısınız. Bu durumun sebebi avuç içlerinde bulunan bir maddedir.

Tersiyerlerin göz bebekleri beyinlerinden oldukça büyüktür. Bu denli ufacık beyinleri ile vücutlarını kontrol edebilmeleri oldukça enteresan doğrusu. Bu hayvanlarla alakalı olarak ortaya atılan bir teori ise bu hayvan milyonlarca yıl öncesine kadar hayatta olmaları. Eski mağaralardaki resimler oldukça ilkel olduğundan dolayı bu teori kabul görmedi.

Mudskippers

doIcZpz

Çamur Zıpzıpı olarak da bilinen bu hayvanlar, bir balık türüdür. Göğüslerindeki yüzgeçleri kullanarak susuz alanlara da çıkabilirler. Yemeklerini korumak yahut bölgelerini savunabilnek adına kendi türleri ile şavaşırlar. Yaşadıkları bölgeler oldukça geniştir; Afrika’nın doğusunda ve batısında Japonya’da Çin’de Avustralya’da Hindistan’da ve Madagaskar’da görülmüştür. Bölgelerde bulunan sığ yerledeki mango bataklıklarında hayatlarını sürdürürler.

Proboscis Maymunu

proboscis-maymunu-evrimi-doğruluyor_708515
Uzun burunlu maymun diye de bilinmektedirler. Türün en bilindik özellikliği erkek olanların burunlarının çok uzun oluşudur bu da 7inch’e denktir. Burunlar çiftleşirken de uyarı çağrılarını çoğaltabilmek için de oluşturulmuş olan bir çeşit çınlama çemberi gibidir. Bir sebepten dolayı huzursuzlanan maymunun burnundan kanlar akar çıkan sesler fazla gür olur.

Erkek olanları yaklaşık 75 cmdir ve neredeyse 25 kg’dır. Dişileri de 60 cm uzunluğunda ve 12 kg ağırlığındadırlar. Proboscisler büyüklük bakımından dişilerle erkeklerin farkının en çok belli olduğu türdür. Bu maymunların oldukça büyük bir mideleri bulunmaktadır. Ancak olgun meyveleri yiyemezler bu yüzden yaprak, tohum ve olgunlaşmamış meyvelerle beslenirler.

Geoduck

Geoduck-random-14575124-640-352

Bir midye türü olan Geoduck, enteresan bir deniz canlısıdır. Hem görünüşü, hem de restoranlara satılması için nasıl avlandığı ilgi toplamaktadır. Asya topraklarının geniş çaplı restoranlarında bulunan zengin yiyeceğidir. Ancak böyle bir hayvanı kim yer ki? Bu durum ne kadar doğrudur?

Senede 4.5 milyon dolar yalnızca bu canlı sayesinde kazanılmaktadır.

Geoduck, denizin dip kısmında yaşayan bir midye çeşididir. Yumuşakçalar sınıfına ait olan Geoduck, yaklaşık 20 cm kadar uzama özelliğine sahiptir. Oldukça garip bir görüntüye sahiptir. Tuzlu su kabukluları arasındaki en büyük canlıdır ve deniz canları arasında en uzun ömre sahiptir. 160 yıla kadar yaşayabilirler. Canlının görünüşünü oluşturmakta olan esas organ burnudur. Bu midyenin burnu yaklaşık 1 metreye kadar uzayabilir. Ayrıca bu canlı, uzlu su kabukluları arasındaki en büyük canlıdır. Bununla birlikte, deniz canlıları arasındaki en uzun ömürlü canlı olma özelliği de, Geoduck midyesine aittir. Şimdiye kadar keşfedilmiş uzun ömürlü Geoduck midyelerinin başında gelen bir midye 168 yıl kadar yaşayabilmiştir.

Bu canlıyı yiyenlerin sağlık ve kudret sahibi olacağı efsanesi mevcuttur. Yalnızca bir efsanedir doğru değildir.


Kel Ukari

bilinmeyen hayvanlar

bilinmeyen hayvanlar

Kısa kuyruklu olan maymun türüdür. Yüzleri kızıldır ve bu yüzden karaciğer problemi olan bir hayvan gibi görüntüsü vardır.

Kırmızı uakari yahut kel kafalı uakari diye bilinmekte olan bu hayvan peru, brezilya ve kolombiya’nın bataklık bölgesi bulunan ormanlarında hayatını sürdüren yüzü kırmızı renk olan ve kırmızılığı ile dikkat çeken bir türdür. 2004 yılındaki world conservation union (dünya koruma birliği) kel ukarilerin yaşamakta olduğu çevrelerin kötü durumda olması ve avcılıktan kaynaklanmaknan nedenlerin de getirdiği koşullar dahilinde neslinin tükenmek üzere olduğunu beyan etti.

Yorum Yaz