Haberler

Cani kadının cani köpeği cezasız kalmadı

5/5 - (1 vote)

Hayvanlarla ilgili her geçen gün artan şiddet haberlerine maalesef ki bir yenisi daha eklendi. Samsunda gerçekleşen ve kan donduran olay ı gerçekleştiren kişi cezasız kalmasa da aldığı ceza masum kedilerin canından olduğu görüntüleri hafızalarımızdan silmek için yeterli olmadı.

Olay Samsun’un İlkadım İlçesi’nde gerçekleşti. İlçede ikamet eden genç bir kadın evinde beslediği ‘Pitbull Terrier’ cinsi köpeği ile masum kedilere yaptığı işkencenin görüntüleri kaydetti. Olayın fotoğraflarını da çeken G.S. isimli genç kadın köpeğine uygulattığı bu vahşetin görüntülerini kişisel sosyal medya hesaplarında da yayınladı. Yaptığı caniliklerle yetinmeyen genç kadın görüntülerdeki vahşeti de yeterli bulmamış olacak ki bir de dalga geçermişçesine yorumlarda bulundu.

Genç kadın kan donduran yorumlarında “Dün öldürdüğü, 3 kedi 1 köpekten sonra bugün kediyi dörtledik” ifadelerine yer verdi. İğrenç görüntüler ve kan donduran bu yorumlar hayvan severleri hatta genç kızın kendi çevresindekileri bile rahatsız etti. Görüntülerin altında yapılan yorumlarda ise “Cani kızın cani köpeği”, “Sadistlik gibi yorumlarıyla şiddetli bir şekilde tepki gösteren hayvan severler sadece tepki göstermekle de kalmadı.

Görüntüleri delili olarak sunarak genç kadını ilgili tüm mercilere şikayet etti. Olayın peşini bırakmayan bir grup hayvan sever ve hayvan hakları dernekleri cani kadının yaptığı bu vahşetin cezasız kalmaması için elinden geleni yaptı. Ve bu çabalar geçtiğimiz günlerde sonuç verdi.

Şikayetleri değerlendirmeye alan Samsun Orman ve Su İşleri 11’nci Bölge Müdürlüğü, yapılan incelemelerin ardından kararını verdi. Müdürlük, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, bu vahşeti gerçekleştiren kadına 12 bin 547 liralık idari para cezası verdi. Hayvanları koruma dernekleri ve hayvan severler Savcılığa bireysel başvuruda bulunarak şikayetçi oldular.

http://www.milliyet.com.tr/4-kediyi-kopegine-parcalatti-gundem-2151515/

Yorum Yaz