Köpek Bakımı Rehber Dökümanları

Köpeklerde Ağız ve Diş Temizliği Nasıl Yapılır ?

5/5 - (10 votes)

Köpeklerin ağız ve diş temizliği biz insanlarınkilere göre korunması daha kolaydır. Köpeklerin dişlerinde çok daha az çürük oluşur. Buna rağmen köpek diş macunu, diş temizliği kemikleri gibi farklı ürünlerle köpeklerin dişleri temizlenebilir.

Köpeklerin Dişleri Nasıl Fırçalanır ?

Bir diş fırçasını 45 derece açıyla aynı yönlerde kullanarak köpeğinizin dişini fırçalayabilirsiniz. İlk başta köpeğiniz dişlerinin fırçalanmasını sevmeye bilir. Diş fırçalama için köpeğinizin egzersiz yaptığı mümkünse yorgun olduğu bir zamanı seçebilirsiniz. Fırçalamanın ilk zamanlarında çok üzerine gitmemelisiniz. Köpeğinizin tüm ağzını ve dişlerini fırçalayamadıysanız bile bir sonraki fırçalamaların kolay olması için köpeğinizi çok yormadan ve korkutmadan tadında bırakmalısınız. Fırçalarken köpeğiniz ile tatlı tatlı konuşmayı ihmal etmeyin. Bu onun hoşuna gidecektir ve çok geçmeden diş fırçalamayı sabırsızlıkla bekleyen bir köpeğiniz olabilir.

Yavru bir köpek iken diş fırçalamaya başlamanız ileriki zamanlarda problem yaşamamanız açısından önemlidir.

Köpek Diş Macunu

İnsanlar için olan diş macunlarının içerisindeki bazı maddeler köpekler için zararlıdır. İNSAN DİŞ MACUNUNU KÖPEK DİŞ MACUNU OLARAK KULLANMAYIN. Büyük büyük yazdık ki dikkatinizi çeksin. Köpekler için diş macununu veterinerlerden petshoplardan temin edebilirsiniz.

Kuru mamalar daha iyidir

Köpeklerini diş sağlığı için kuru mamalar çok daha iyidir. Sentetik olarak üretilmiş kemirme oyuncaklarından yenebilir kemiklere kadar köpek ağız ve diş sağlığını koruyacak bir sürü ürünü bulabilirsiniz. Çok sert oyuncaklar veya kemikler köpeğinizin özellikle yavru köpeklerin dişlerine zarar verebilir.

Ne zaman veterine götürmelisiniz ?

Köpeklerin dişlerini fırçalasanızda fırçalamasanız da köpeklerin ağızları düzenli olarak kontrol edilmelidir. Eğer köpeğinizin dişlerinde veya ağızında aşağıdaki belirtilerden görüyorsanız veterinere götürmenizi tavsiye ederiz.

  • Aşırı kötü ağız kokusu
  • Çiğneme alışkanlığında değişiklik
  • Patisiyle sürekli ağzına veya çenesini kaşımaya çalışma
  • Depresyon
  • Aşırı Salya
  • Düşen kayıp dişler
  • Kırmızı, şişmiş veya kanayan diş etleri
  • Aşırıya kaçan sarımsı kahverengi diş tartarları
  • Yaralar

Sağlıklı bir ağıza sahip olsalarda köpeklerin ağız ve diş sağlığı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Veterineriniz aşı zamanlarında köpeğinizin dişlerini kontrol etmeyi ihmal edebilir. Bu durumda diş ve ağız sağlığını kontrol etmesi için rica etmelisiniz.

Diş ve ağızda oluşacak sağlık sorunları insanlarda olduğu gibi köpeklerde de büyük sıkıntılara yol açabilir. Düzenli olarak kontrol etmek hem paranızı koruyacak hem de köpeğinizin sağlığına katkıda bulunacaktır.

Peki siz köpeğinin dişini hiç fırçaladınız mı ?

Yorum Yaz