Sazan Balıkları

Altın Barb

Altın Barb 3
Rate this post

Altın Barb, bilimsel adıyla Barbus Semifasciolatus, ana vatanı olan Güneydoğu Çin bölgesinde yaşar.

Hem etçil hem otçul olan Altın Barb, Akvaryum içerisinde genel olarak barışçıl ve hareketlidir. Cinsiyet ayrımı yapmak basittir. Dişiler, erkeklere göre daha büyük boyludur ve solgun renklidir. Erkeklerin parlak sarı veya turuncu renkleri bulunur.

Akvaryumda beslendiği takdirde akvaryum içine adeta can katar. Akvaryum’a hareket getirir. Boyları maksimum 9 cm. olabilir.

Altın Barb türünün besleneceği akvaryum sıcaklığı 21 ile 25 derece arasında olmalıdır. Üreme sırasında 26 derece sıcaklık daha iyi bir ortam sağlar. Orta sertlikte bir suda yüzerken, 6,5 – 7,5 pH arası bir suda yaşamalıdır.

Bu Barb türü, geniş ve bitkili ortamlarda yüzmeyi sever. En az 50-60 litre kapasiteye sahip akvaryumlarda beslenmesi gerekir. Genelde orta ve dip kesimlerde yüzerler.

Kaliteli kuru yemler, küçük balıklar, sivrisinek larvaları, su piresi ve karides severek tükettiği yiyecekler olmakla birlikte, otçul besinlerle de beslenebilirler. Altın Barb kendi yavrularını yemekle beraber, kendi yumurtalarını da yiyebilir. Ancak bu nadir rastlanan bir durumdur.

Yorum Yaz