Sazan Balıkları

Gül Barbus

Gül Barbus
Rate this post

Kökeni Hindistan ve Bangladeş gibi Güney Asya ülkeleri olan Gül Barbus, grup halinde yaşayan bir Sazangildir.

Gül Barbus

Temel Bilgiler

Davranış özelliği olarak barışçıl olan bu küçük balıklar, etçil ağırlıklı olmak üzere hem etçil hem de otçuldur. Doğada serin sularda yaşadığından dolayı, akvaryum’da ısıtıcı 18-23 derece arasına ayarlanmalıdır. Ömrü 3-4 yıl sürer. Boyu en fazla 15 cm.’ye ulaşır. 4 veya 6’lı gruplar halinde yaşarlar. Grup halinde yaşayan balıklar olduğu için tek başlarına bakılmaları durumunda kolayca strese girerler. Akvaryum’da bol bitki, kuytu alanlar ve yeterli ışıklandırma yapıldığı takdirde, sorunsuzca büyürler. Bakımı kolaydır.

Beslenme; kuru yemlerle ve tubifex, artemia gibi canlı yemlerle sağlanmalıdır. Özellikle yavrular, hızlı gelişim için canlı yemlerle beslenmelidir.

Cinsiyet Ayrımı

Dişiler gümüş ve kırmızı rengi tonlarındadır. Erkek Gül Barbus ise, çiftleşmeden hemen önce mor veya koyu kırmızı tonlarına bürünür.

Üreme

Gül Barbuslar, gerekli şartlar sağlandığında akvaryum’da kolayca üretilebilir. Üreme döneminde su ısısı 24 dereceye çıkarılıp, bol oksijen sağlanmalıdır. Dişiler yumurtalarını bitki yapraklarına ve köklerine bırakır. Yavrular yumurtadan çıktıktan hemen sonra ayrı bir yere alınmalıdır. Aksi halde yavrular, anne balık dahil diğer balıklar tarafından yenme tehlikesi altına girer.

Doğa’da Görüldüğü Yerler

Gül Barbus'un Kökeni

Yorum Yaz