Sazan Balıkları

Japon Balıkları

Japon Balıkları, kötü akvaryum şartlarına bile dayanabilen, Akvaryum balıklarını yeni beslemeye başlayan insanlar için ideal bir türdür.

Japon Balığının yüzgeçleri oldukça gelişmiştir. Çöpçü ve Vatoz gibi balıklar haricinde karma akvaryumlarda beslenmesi pek uygun değildir.

Rate this post

Balık deyince akvaryum, akvaryum deyince aklımıza ilk gelen Japon balıkları, gerek renkleri ve gerekse bakımlarının kolay olması nedeniyle, öncelikle çocukların sonra tüm ailenin sevgisini kazanabilen türlerin en bilineni.

Japon balıklarını bu kadar popüler kılan özelliklerin başında kırmızı turuncu renkleri, ağızlarına aldıkları zemin kumunu püskürtmeleri ve hemen tüm ortam koşullarına çabuk adapte olabilmeleri geliyor.

Kimi zaman bir hevesle başlayan Japon balıkları, kimi zaman çocuğunuz ya da sevdikleriniz için birer hediye olabiliyor. Ortamala 15 yıla uzanan ömürleri, 25 santimetreye kadar uzayabilen boylarıyla, uzun yıllar evinizde, ofisinizde sizinle iyi bir arkadaşlık kurabilen bu balıklar hakkında bilmeniz gereken çok şey var.

Japon Balıkları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Birlikte geçireceğiniz zaman boyunca balığınız size siz de ona alışacak ve çok seveceksiniz. O nedenle, balığınızın bakımında dikkat etmeden yapacağınız bir hata sizi ve ailenizdekileri çok üzebilir.

Cam Fanus İyi Bir Yaşam Alanı Değildir

Sadece Japon balıkları değil, hiçbir akvaryum balığı için cam fonuslar iyi bir yaşam alanı değildir. Ancak iyi bir akvaryumda bu sevimli balıklar uzun yıllar boyu size arkadaşlık edebilir. Yaklaşık 10 litrelik bir akvaryum için iki Japon balığı uygun bir sayı ve ortamdır. Balıklarınız büyüdükçe ortamdaki suyun ve dolayısıyla akvaryumunda da büyütülmesi gerekebilir.

Yoğun Hava Dolaşımı ve Bol Oksijen Sağlayın

Çok daha hareketli ve canlı Japon balıklarım olsun istiyorsanız mutlaka yoğun hava dolaşımı ve bol oksijen sağlayan hava motoru kullanmalısınız. Bol oksijen, Japon balıkları için bulunmaz bir ortam sağlayacaktır.

Ayrıca Bir Isıtıcıya İhtiyaç Yoktur

Sizin yaşam alanlarınızı olduğu gibi kabullenen bu canlılar, çok yüksek sıcaklıklar ve dondurucu soğukların dışındaki tüm sıcaklıklarda yaşamalarını sürdürebilirler. Bu özellikleriyle akvaryumunuzda ayrıca bir ısıtıcıya ihtiyaç duymadan bakımlarını sürdürebilirsiniz. Akvaryum suyunun donma ihtimali varsa elbette bir ısıtıcı gerekebilir.

Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli Şey Yemler

Japon balıklarının ölüm nedenlerinden en yaygın olanını aşırı besleme oluşturuyor. Bu balıklar, beslenmelerine siz yem vermeyi kesinceye kadar devam ederler. Çünkü doyduklarını bilmezler. Bu da beraberinde pek çok sindirim sorununu meydana getirir. Kısa süre içinde ölümle sonuçlanan sindirim sorunlarının üstesinden gelebilmek için doğru ve düzenli periyodlarla beslenmeleri önemlidir.

Japon balıklarınnı beslenmesi için en iyi çözüm hazır yemlerdir. Hazır yemler onların sevecekleri ve besin değeri yüksek bileşenler içerir. Kolay sindirim sorunu yaşamaları nedeniyle haftada bir kez yeşil besinlerden de verebilirsiniz. Mesela haşlanmış ıspanak, marul, kabuğu soyulmuş bezelye parçaları iyi ve farklı bir menü oluşturmakta kullanılabilir.

Akvaryum Suyu Değiştirirken Dikkat Edilmeli

Akvaryum suları, çabuk kirlenen Japon balıklarının akvaryum suyunun tamamının değiştirilmesi önerilmemektedir. Akvaryum suyunun dörtte birini akvaryum içinde bırakarak bu işlemi yapmanız balığınızın strese girmesinin önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Japon Balıkları, kötü akvaryum şartlarına bile dayanabilen, Akvaryum balıklarını yeni beslemeye başlayan insanlar için ideal bir türdür.

Japon Balığının yüzgeçleri oldukça gelişmiştir. Çöpçü ve Vatoz gibi balıklar haricinde karma akvaryumlarda beslenmesi pek uygun değildir. Çünkü diğer balık türleriyle anlaşamaz ve saldırganlık başgösterir. Oldukça nazik ve duyarlı bir balık türüdür. Çeşitli renklerde bulunabilir.

Japon balıkları genellikle fanuslarda beslense de en uygun ortam filtreli ve ısıtıcılı, geniş bir akvaryumdur. Akvaryum suyunun ısısı 20 dereceye sabitlenmelidir. Japon balıkları, yumurtlayarak çoğalırlar. Canlı yem gelişmelerine katkı sağlar.

 

Yorum Yaz

3 Yorum

  • 1 hafta önce 2 tane japon balığı aldım. Petshopçu bana kavanoz ve yem verdi. Kavanoz içerisinde yaşayabileceklerini söyledi. İnanmak istemesem de tamam dedim. Sonra dün bi baktım iki japon balığımda ölmüş… Sonra araştırma yaptım ki kavanozun kötü koşulları yüzünden öldüklerini anladım. Çok üzgünüm balıklarım öldüğü için. Şimdi ilk işim bir akvaryum, ısıtıcı ve filtre alıp tekrar balık beslemek…