Sürüngenler

Kör Yılan

Kör Yılan
1.7/5 - (30 votes)

Kör Yılan, dünya üzerinde yaşayan en küçük yılan türünden biridir. Adeta bir solucana benzer. Çoğu zaman solucanlarla karıştırılır. Boyu genellikle 14-18 cm. arasındadır. 250‘yi bulan Kör yılan cinsinden bazılarının boyu ise 50 cm.’yi bulabilir.

Kör Yılan

Temel Özellikler

Kör Yılan‘ın kafası küt ve gövdesi silindir şeklindedir. Kuyruğu oldukça kısadır. Gözleri kafasına göre ufaktır ve siyah renklidir. Çoğu Kör Yılan türünün sadece üst çenesinde diş bulunur.

Bilim adamları tarafından kertenkele’den evrim geçirerek bu hale geldiği düşünülmektedir. Çünkü, iskelet sistemlerinde yürüyen hayvanlara özgü bulgular vardır. Kafatasında da, kertenkele iken bacaklarını kaybettiklerine ve kayarak ilerlemeye başladıklarına ilişkin bulgular vardır.

Köken

Kör Yılan aslen Avrasya kökenli olsa da, sıcak iklime sahip tüm bölgelerde görülür. Bu yılanlara Amerika kıtasında da yer yer rastlanır.

Kör Yılan‘ın bir diğer adı Çiçek Saksısı Yılanı‘dır. Çünkü çiçek saksılarında yaşar. Aynı solucanlar gibi toprağın içinde, bitkilerin kökünde görülür. Dünya’nın pek çok bölgesinde görülmesi de bu şekilde olmuştur. Bitkilerin ihracı sonucunda dünya geneline yayılmıştır.

Typhlops Vermicularis

Beslenme

Kör Yılan yerin altında bulunan solucan, termit, karınca ve yakalayabildiği diğer böceklerle beslenir. Genellikle toprağın içinde beslenmesi için gerekli tüm canlılar bulunur.

Yorum Yaz