X

Axolotl fiyatları

5/5 - (1 vote)

Bu makalede Axolotl fiyatları ve bu hayvanın bakımına dair bazı bilgiler verilmektedir. Makalede öncelikle Axolotl bakımına dair önemli bilgiler verilecek, daha sonra ise Axolotl fiyatları detaylı bir şekilde verilecektir.

Makalenin son bölümünde ise Axolotl hayvanı hakkında sık sorulan sorulara cevap verilecektir.

Axolotl fiyatlarını değerlendirirken üç husus öne çıkmaktadır:

  • Yavru ve yetişkin Axolotl satın alma fiyatları
  • Axolotl yaşam alanı kurulum fiyatları
  • Axolotl bakım fiyatları

Ancak bunlardan önce kişinin “bu hayvana bakabilecek miyim, bakımı nasıl yapılır, bakımı kolay mıdır zahmetli midir, keyifli midir” bunları öğrenmesi faydalı olacaktır:

Axolotl, Meksika’nın doğusunda küçük bir bölgede yaşayan bir semender türüdür. Sevimli bir yüze sahiptir ve sadece suda yaşar.

 

Pembe axolotl

Sempatik görünüşü ve bakımı kolay olması sebebiyle bu hayvan dünyanın bir çok yerinde evlerde de bakılmaktadır.

Evde Axolotl bakmak için her bir birey başına en az 60-80 litrelik bir tanka ihtiyacınız vardır. Tek veya grup halinde besleyebilirsiniz. Geceleri birbirine karşı saldırganlaştıkları için eğer grup halinde Axolotl beslenecekse akvaryumun epey büyük ve zengin dekorlu olması gerekir. Bu da masrafı artıran bir etkendir.

Bu sebeple daha önceden Axolotl bakmamış kişilere ilk etapta sadece bir tane birey ve 80 litrelik bir akvaryum tavsiye ediyoruz.

Axolotl doğada oldukça temiz sularda ve zayıf gün ışığı olan yerlerde yaşamaktadırlar. Dolayısıyla evde Axolotl bakmayı düşünüyorsanız suyun her daim temiz olmasına dikkat edeceksiniz. Tank için aydınlatma elemanı kullanmanıza gerek yoktur. Hatta Axolotl rahat etsin diye tankta gölgeli alanlar oluşturmanız faydalı olacaktır. Bununla birlikte profesyoneller hem bitki hem de aydınlatma elemanı kullabilirler.

Axolotl tankının temiz olması için her seferinde %20-30 olmak üzere su değişimi yapılmasının ve tank için aşırı dalga yapmayan bir filtre kullanılmasının zarureti bulunmaktadır.

Axolotl bakımı aslında zor olmayan bir hayvandır ama nasıl bakılacağını ve hayvanın tabiatını iyi bilmek gerekir.

Öte yandan japon balığı veya diğer akvaryum balıklarına göre Axolotl hayvanı çok hareket eden bir hayvan değildir. Bu sebeple sıkıcı bulmanız da muhtemeldir.

Axolotl fiyatları

Axolotl’un bilimsel literatürdeki ismi Ambystoma mexicanum dur. Bir semender çeşidi olup semender olarak piyasada farklı türler satılmaktadır. Gerçek Axolotl satın almak için satın aldığınız hayvanın Ambystoma mexicanum olduğundan emin olmalısınız.

Axolotl hayvanının nadir bulunan renktekilerinin fiyatları klasik renklere göre oldukça yüksek fiyatlarla satılmaktadır.

Axolotl piyasa fiyatlarını araştırırken nadirlik, ebat, hayvanın sağlığı ve satıcının güvenirliği gibi hususlara dikkat edilmelidir.

Axolotl fiyatlarını etkileyen diğer bir unsur ise bu hayvanın tarihten gelen bazı özellikleridir:

Axolotl hayvanı Aztek uygarlığından beri bilinmektedir. Doğal yaşam alanı Meksika’daki Xochimilco Gölü’dür. Aztek’ler ve onlardan sonra Meksika’da yaşayanlar bu hayvanı balık niyetine beslenme amaçlı kullanıyorlardı.

Aztek’ler bu hayvana ismini ölüm tanrısı Xolotl’tan esinlenerek koymuşlardır.

Avrupalıların Axolotl hayvanı ile tanışması 1863 yılındadır. Avrupalılar bu hayvanı yemekten ziyade pet hayvanı olarak beslemeye başlamışlardır.

Yürüyen balık olarak da isimlendirilen Axolotl akvaryumda bakılan diğer balık türlerinden farklı bir görünüme sahip olması nedeniyle tercih edilmektedir. Fiyatları da bu kriterden etkilenmektedir. Akvaryumda beslenen Axolotl’lar yaklaşık 10-15 sene yaşayabilmektedir.

Uzun yaşayabilmesi ve yıpranan organlarını yenileyebilmesi nedeniyle sağlıklı Axolotl yavrularının fiyatları muadili balık türlerine göre yüksek olmaktadır.

Axolotl hayvanı akvaryumun içinde pek aktif değildir, oldukça sakin bir hayvandır. Zıplama özelliği olmadığı için akvaryumun çok yüksek olmasına gerek yoktur. Fakat hayvanın sakin olması saldırgan olmadığı anlamına gelmez.

Axolotl hayvanı kendinden küçük her şeyi, kendi türleri de dahil olmak üzere yeme eğilimindedir. Bu sebeple Axolotl hayvanı balık türleri ve diğer amfibi türleri ile aynı ortamda bakılmamaktadır. Axolotl yavruları oldukça saldırgan olduğu için birbirlerinden kaçabilmesi için tankın yeterince geniş olması gerekir.

Axolotl hayvanının saldırgan olmasının sebebi çok iştahlı olmasıdır. Bu hayvanlar etoburdur ve oldukça çok yerler. Axolotl kültür ortamında yetiştirilmiş solucan türleri, karides türleri, ince kıyılmış sakatatlarla beslenir. Dolayısıyla Axolotl fiyatlarını merak edenler bu hayvanın bakım maliyetlerini de hesap etmelidirler.

Axolotl hayvanı sakinliği sever ve kolayca strese girebilir. Axolotl u strese sokan en önemli faktörlerden birisi elleme ve taşımadır. Dolayısıyla Axolotl satın alırken çok uzaklardan kargoyla gönderilen hayvanlar yerine yakınlardan kolay taşıyabileceğiniz hayvanları tercih etmelisiniz.

Aksi takdirde üretim yerinde oldukça sağlıklı olan hayvan yolculukta yaşadığı stres nedeniyle sizin akvaryumunuza girdikten bir hafta 10 gün sonra ölebilir. Ayrıca parlak ışıklar, yüksek sıcaklık, kirli su da hayvanı kolayca strese sokmaktadır.

Belli bir iriliğe ulaşmış Axolotllar strese ve kötü yaşam koşullarına daha dayanıklı olduğu için ebatlar arttıkça Axolotl fiyatları katlanarak artmaktadır.

Yavru wild green axolotl

Axolotl bakım fiyatlarını etkileyen unsurlar

Daha önceden akvaryum ve balık deneyimi olanlar, akvaryumlarda nitrat döngüsünün nasıl çalıştığını bilenler Axolotl bakarken zorlanmayacaklardır.

Axolotların doğal yaşam alanı Meksika’nın dağlık bölgelerindeki temiz sulardan beslenen göllerdir. Bu sebeple Axolotl bakımında en önemli unsurlar suyun oldukça temiz, durgun olması ve fazla sıcak olmamasıdır.

Axolotllar çok oburdurlar ve suyun kirlenmesine karşı çok hassastırlar. Bu sebeple haftalık %20-30 su değişimi ve kaliteli bir su filtresi gerekir. Su kalitesini ve bazı parametrelerini ölçmek için tatlı su test kiti de gereklidir.

Her bir Axolotl için en az 60 litrelik (80-100 litre olsa daha iyi olur) bir su hacmine ihtiyaç vardır. Axolotlar su dışına çıkmadığı için kuru alanlara ihtiyaç yoktur.

Axolotl akvaryumunda su sıcaklığı 15-18 derece olmalıdır. Ortalama oda sıcaklığı 22-24 derece olduğu düşünülürse akvaryum sıcaklığını düşük tutmak için de bir çaba gerektiği ortadadır.

Axolotl akvaryumu için bekletilmiş musluk suyu kullanılabilir. Suyun ph derecesi 6,5 ile 8 arasında olmalıdır. Musluk suyu bu değerlere uygundur fakat kloru gidene kadar bekletilmelidir. Suyun amonyak, nitrat ve nitrit seviyeleri 0 olmalıdır.

Axolotl akvaryumu

Axolotl akvaryumunun altı ince kum ile döşenmeli, tankın içinde iri taşlar da bulunmalıdır. Akvaryumda bitki tercih edilecekse, bitkinin ışıklandırılması gerekir. Axolotl fazla ışığı sevmeyeceği için Axolotl akvaryumunda bitki kullanılması  zordur. Eğer akvaryum ışıklandırılacaksa akvaryumda hayvanın gölgeleneceği bir yer yapmak gerekir.  Axolotl için karanlık alanlar, saklanabileceği yerler gerekeceği için bitki kullanılan akvaryumun epey büyük olması, bir kısmının aydınlık diğer kısmının karanlık olması gerekir.

Axolotllar güçlü akıntıları sevmezler ama suyun temiz kalması için güçlü bir filtre gerekir. Bu sebeple filtrenin akıntısını perdelemek veya püskürtmeyi dağıtmak için bir aparat kullanma gerekmektedir. Ayrıca sudaki oksijen seviyesini yüksek tutmak için hava taşı kullanılması gerekmektedir.

Axolotlların beslenme maliyetleri

Axolotl hayvanı etoburdur. Doğal yaşam alanı olan Meksika’nın Xochimilco ve Chalco göllerinde suda yaşayan böcekleri, solucanları, küçük balıkları, larvaları ve diğer amfibileri yerler. Axolotl emme oluşturmak için ağızlarını hızla açarak avlanır. Bu emiş ile avı ağızlarına çeker.

Akvaryumda bu hayvanı beslerken de doğal yaşam alanında yediği gıdaların muadili gıdalarla beslemek gerekmektedir.

Axolotlların en sevdiği yiyecekler, kan kurtları, bazı canlı solucan türleri, misis karidesi gibi bazı karides türleridir. Bununla birlikte etçil yemleri ve dondurulmuş yemleri de yerler.

Sıradan balık bakımına göre bunlar daha maliyetlidir. Yetişkin bir Axolotl bir günde bir çay kaşığı kan kurdu yer. Satın alınacak kan kurdunun mikropsuz olması önem taşır. Dolayısıyla Axolotl yiyeceklerini merdivenaltı üretim yapan yerlerden satın almamalısınız ve bu da bakım maliyetini etkilemektedir.

Axolotllar yavru iken çok iştahlıdır, büyüyünce iştahı azalmaktadır. Bu da “acaba yavru alıp evde mi büyüteyim yoksa orta boy mu alayım ?” diye düşünenlere bir fikir vermektedir.

Evde küçük yavru bakmanın masrafı daha yüksek olmaktadır. İrilerin satış fiyatı yavrulara göre yüksek olsa da yavruyu o boyuta getirene kadar ki bakım masrafı daha yüksek olmaktadır.

Axolotl hayvanı doyduğunu bilen bir hayvandır. Eğer atılanı yemiyorsa doymuş demektir. Canlı avlara karşı istekli olduklarından ölü yem atıldığında Axolotlun dikkatini çekmek için uzun bir maşa kullanmak gerekmektedir. Yani listeye maşa masrafını da ekleyiniz.

Axolotl kaç yıl yaşar ?

Akvaryumda iyi bakılan bir Axolotl yaklaşık 15 yıl yaşar. Çok iyi bakılırsa daha uzun da yaşayabilir.

Uzun ömürlü olduğu için Axolotl hayvanına verdiğiniz para totale vurunca çoğu balık türüne göre ucuz kalmaktadır. Örneğin lepistes gibi balıklar ucuzdur ama dayanıksızdırlar, birkaç ayda bir yeniden balık almak gerekir.

Axolotl hayvanında ise bu tür bir sorun yoktur. Bu sebeple alırken en iyisini –yüksek fiyatlı olsa bile- almak gerekir. Ve de Axolotl hobisinin kısa süreli olmayacağını hesaba katmak gerekir.

Axolotl hayvanının ölmesine sebep olan şeyler, kronik stres, su temizliğinin ihmal edilmesi, parazit veya bakteriyel enfeksiyonlardır.

Axolotl hayvanının hastalandığını hareketlerinin tepkisizleşmesinden, solungaçlarının soluklaşmasından anlayabilirsiniz.

Su sıcaklığının yüksek olması da diğer bir ölüm sebebidir. Su sıcaklığı yüksek olduğunda Axolotlun derisi yanmaktadır.

Eğer Axolotl hayvanı akvaryumda aşırı kalabalık ise bu hayvanlar birbirine yaralayacak ve açık yaralar nedeniyle hayvanlar enfeksiyon kapacaktır. Yaralı bir Axolotl tespit edilirse onu diğerlerinden ayırıp ayrı bir tanka almak gerekir.

Axolotl hayvanının yaygın ölüm sebeplerinden birisi bakteriyel veya parazit kaynaklı enfeksiyondur. Bununda yaygın bir sebebi hayvanın mikrobu satın aldığınız yerdeki ortamdan almış olmasıdır.

Axolotl fiyatları satıcı güvenirliğinden çok etkilenmektedir. Eğer satıcının tankı mikroplu ise Axolotlları ucuz yollu elden çıkarmak isteyebilir. Ucuz olsa bile bir aya kalmadan ölecek hayvanı satın almak istemezsiniz değil mi ?

Axolotl ele alınır mı ?

Axolotl hayvanının nefes alabilmesi için suda kalması gerekir. Suyun dışına çıkarılırsa nefes alamaz. Ayrıca koruyucu bir mukus tabakasıyla kaplı çok hassas bir cilde sahiptir. Elinize aldığınız zaman veya dokunduğunuz zaman hayvanın derisindeki koruyucu tabaka zarar görebilir. Bu durumda cildi enfeksiyon kapabilir.

Bu nedenle Axolotl hayvanına dokunmamak ele almamak gerekir.

Axolotl u yakalamak gerektiği zaman yumuşak bir akvaryum ağı kullanmak gerekir. Ağ ile yakalayınca fazla vakit geçirmeden hemen diğer tankta aktarmak gerekir.

Konulan tanktaki suyun sıcaklık ve diğer parametrelerinin önceki tank ile aynı olmasına dikkat edilmelidir.

Axolotl hayvanı çabuk strese girer, bu sebeple ele alınmamalıdır.

Axolotl davranışıları

Axolotl yavaş hareket eden, uysal bir hayvandır. Geceleri daha aktiftir. Zamanını genellikle tankın dibinde geçirir. Avını dikkatli takip eder ve tanka bir şey atılınca hemen hamle yapar.

Tankın dibinde kum veya bitki var ise zaman zaman bunların altını oyma eğilimindedir.

Axolotl sakin ve soğukkanlı bir hayvan olmakla birlikte eğer uzun süre bakılırsa sahibi yemek vereceği zaman tankın önüne yüzebilir.

Vahşi doğada Axolotllar tek başına yaşamayı tercih eder. Pek sosyal bir hayvan değildir. Bunun istisnası Mart ile Haziran arası üreme döneminde çiftleşmek için bir araya geldiği zamanlardır.

Axolotl hayvanları dar ortamda bir arada bulunursa birbirine zarar verebilir. Ya tek başına bakılmalı veya birkaç tane bakılacaksa tank çok geniş olmalıdır.

Axolotl renkleri ve çeşitleri

Axolotl fiyatları rengine ve çeşidine göre değişmektedir. Axolotl türü neotenik semenderlerdir. Yani bebekliğindeki formunu yetişkin olduğunda da muhafaza ederler.

Silindir biçimli gövdesi, küçük gözleri ve büyük bir kuyruğu olur. Yabani Axolotl hayvanlarının kahverengi, yeşil ve altın benekli türleri bulunmakta olup üretimhanede üretilen Axolotllara göre bunların fiyatları epey fazla olmaktadır.

Piyasada satılan Axolotl ların yaygın olarak 5 rengi bulunmaktadır.

1.    Leucistic – Beyaz ve pembemsi beyaz renktedir. Göz rengi koyu ve kırmızı renkli solungaçları vardır. Yetişkinlerinde benek vardır.

2.    Albino – Bembeyazdır. Göz rengi de açık pembe veya beyazdır. Solungaçları pembedir.

3.    Melanoid – Vahşi türlerden çok daha koyu renklidir. Koyu kırmızı veya siyah solungaçları vardır ve altın süsen veya deri benekleri yoktur.

4.    Yeşil Floresan Protein Transgenik – Normal aydınlatma altında normal görünür, ancak siyah ışık altında parlak yeşil renkte parlar.

5.    Altın Albino – Altın sarısı veya bakır sarısı renktedir. Pembe solungaçları ve sarı gözleri vardır. Ayrıca derilerinde metalik görünmelerini sağlayan parlak sarı benekler vardır.

Axolotl ların birde wild green denilen yeşili andıran renkte olan türü bulunmakta olup fazla gösterişli olmadığından diğerlerine göre daha ucuz fiyata satılmaktadır.

Sağlıklı bir Axolotl nasıl anlaşılır ?

Sağlıklı bir Axolotl dolgun görünümlüdür, solungaçları tüylüdür. Derisinde lezyon veya kırmızı leke bulunmaz. Hafifçe dokununca ürker.

Yavru Axolotl fiyatları

Yetişkin Axotl fiyatlarına standart bir fiyat biçmek zordur, sahibi hayvanın özelliklerine göre istediği gibi bir fiyat biçebilir.

Yavru Axolotl fiyatları ise aşağı yukarı bellidir. Axolotl fiyatlarını etkileyen en önemli unsurlar, hayvanın boyu, satıcının güvenirliği ve Axolotl un rengidir. Eşsiz renkte olanların veya gösterişli solungaçlı olanların fiyatları epey uçuk olabilmektedir.

Green wild- vahşi yeşil Axolotl fiyatları

2,5 santimlikler 250-500 TL, 6-7 santimlikler 500-1000 TL fiyatlara satılmaktadır. Daha iri boyları ise hayvanın ebatlarına, yaşına ve sağlık durumuna göre 1000-5000 TL arası fiyatlara satılmaktadır.

Green wild axolotl

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi benekli yeşil renktedir. Kahverengiye yakın tonları da bulunur. Kahverengi olanların solungaçları biraz gösterişliyse kaplan Axolotl diye de satılmaktadır

Leucistic Axolotl fiyatları

Türkiyede ve dünyada en fazla üretimi yapılan ve satılan tür budur. Hayvanın rengi beyaz olmakla birlikte pembeye çalmaktadır. Bu sebeple pembe Axolotl de denilmektedir. Eğer pembeye daha yakın ise fiyatı artmaktadır.

Leucistic Axolotl

Leucistic Axolotl fiyatları, wild green ile aynı veya biraz daha yukarıdadır. Hayvanın dolgun gövdeli ve gösterişli solungaçlara sahip olması fiyatına artı yönde etki yapmaktadır.

Albino Axolotl

2,5-3 santimlikleri 300-600 TL, 6-7 santimlikleri 500-1000 TL fiyatlara satılmaktadır.

Albino Axolotl fiyatları

Albino Axolotl fiyatları Leucistic Axolotllerin bir tık üzerindedir. Bzen aynı fiyata da satılmaktadır. Albinoluk bir hastalık olsa da hayvana farklılık getirdiğinden fiyatını az da olsa artırmaktadır.

Albino Axolotller 2,5 santimlikleri 400-600 TL,6-7 santimlikler 700-1200 TL civarına satılmaktadır.

Melanoid Axolotl fiyatları

Melanoid Axolotl fiyatları hayvanın renk tonuna göre değişkenlik arz etmektedir.  Gösterişli olmayan ve klasik renklere yakın renkli olanların fiyatları Leucistic Axolotllerin biraz üzerindedir.

Parlak veya değişik Melanoid Axolotl fiyatları ise Leucistic Axolotllerin birkaç katı fiyata satılmaktadır. Melanoid Axolotllerin özelliği koyu renkli olmasıdır. Bazı renkleri oldukça albenilidir ve özel fiyatlara satılmaktadır.

Melanoid axolotl

Melanoid Axolotllerin en pahalı olanları mavi Axolotllerdir. Melanoid Axolotllerin mavisini bulmak oldukça zordur, bu sebeple oldukça pahalı satılmaktadır.

Melanoid Axolotl fiyatları 2,5 santimlikler 500 TL’den 1500 TL’ye, 6-7 santimlikler ise 1000 TL’den 3000 TL’ye kadar fiyatlarla satılmaktadır. Eğer mavi veya piyasada az bulunan bir renk ise 5000-1000 TL civarı fiyatlara satılmaktadır.

Yeşil Floresan Axolotl fiyatları

Bu tür axolotllerin ülkemizde üretimi pek yapılmadığı için bulunması zordur ve fiyatları da yüksektir. Karanlıkta yeşil renkte parlayan bu hayvanın gündüzki rengi çok albenili veya parlak değildir.

Yeşil Floresan Axolotl

Yeşil Floresan Axolotl fiyatları 2,5 santimlikleri 1000 TL, 6-7 santimlikleri ise 1500-3000 TL fiyatlarla satılmaktadır.

Altın albino Axolotl fiyatları

Altın albino Axolotl fiyatları genellikle yeşil Floresan Axolotl fiyatları ile yakın seyretmektedir. Üretmesi ve rengini tutturması zor bir tür olduğu için Leucistic Axolotllerin iki üç katı paraya satılmaktadır.

Altın albino Axolotl

Pembe Axolotl fiyatları

Üretilen Axolotllerin bazıları pembeye daha yakın ve gösterişli ise bunlar gruptan ayrılıp ekstra fiyatlara satılmaktadır.

Pembe Axolotl

Axolotller sempatik görünümlü hayvanlardır. Pembe renkli olanları ise nadir bulunur. Bu sebeple klasik olanlardan daha pahalıya satılmaktadır.

Yavru pembe Axolotllerin fiyatları (3-7 cm) 1000-1500 TL iken ebatları büyüdükçe 5000-10000 TL hatta daha da fazla rakamlara alıcı bulmaktadır.

Mavi Axolotl fiyatları

Üretilen Axolotllerden çok azı mavi çıkmakta ve bunların da çok azı istenilen canlı maviliktedir. Bu sebeple erişkin mavi Axolotl fiyatları 5000 TL ile 35 0000 TL arası fiyatlarla satılmaktadır.

Mavi Axolotl

Sık sorulan sorular

Axolotl ısırır mı ?

Axolotl sakin bir hayvandır, elinizi ona uzattığınız zaman veya dokunduğunuz zaman ısırmaz veya saldırgan bir eğilim göstermez, kaçabilirse kaçar.

Bu hayvanın doğal ortamında kendinden üstün bir yırtıcı olmadığı için savunma refleksleri gelişmemiştir. Dolayısıyla ısırmayı bilmez.

Beslenmesi ise kendinden küçük hayvanları hüp diye içine çekme şeklindedir.

Bununla birlikte parmağınızı ağzına kadar sokarsanız gayri ihtiyari dişlerini geçirmesi muhtemeldir. Gerçi Axolotllerin ağzındakiler oldukça minik ve zararsız dişlerdir. Isırsa veya kendinizi ısırtmak için parmağınızı ağzına zorla soksanız dahi ciddi bir ısırık olmaz.

Eğer kendinizi ısırtmak için parmağınızı Axolotlin ağzına sokacak olursanız sizden ziyade o hayvan zarar görür, çünkü hem derisi hassastır, hem de çabuk strese girer. Bu nedenle böyle şeyler yapmayınız.

Öte yandan bu hayvanda insanda olmayan bazı mikropların olması muhtemeldir ve sizde açık yara var ise enfeksiyon kapabilirsiniz.

Axolotl beslemek yasak mı ?

Eğer birisi sizi ısrarla şikayet eder ve bunun takipçisi olursa Axolotl beslemediğinizden dolayı canınız sıkılabilir. Aslında Axolotl beslemek yasak mı sorusuna net bir cevap vermek zor. Çünkü bu hayvan evcil hayvan mıdır, yaban hayvan mıdır ayrımı henüz yapılmamıştır.

Bilindiği üzere yaban hayvanlarını beslemek yasaktır. Örneğin, maymun, sincap, yılan türü şeyleri beslemek yasaktır. Japon balığı veya çiklet balığı gibi balıklar ise evcil hayvan kabul edildiği için beslenebilmektedir.

Axolotl için bir yaban hayvanı veya evcil hayvan diye bir tanım yapılmadığı için beslemesi yasak mı değil mi hususu belirsizidir. Çoğu petshop ceza alırım endişesiyle bu hayvanı satmamaktadır. Bazıları ise el altından satmaktadır.

Axolotl beslerken, sizi biri şikayet eder ve mahkemelik olursanız ceza alabilirsiniz veya beraat edebilirsiniz.

Uygulamada evinde Axolotl besleyenlerin başına genelde bir şey gelmiyor. Yine de Axolotl gibi hayvanları petshoplarda görmek zor ve satın almak istendiği zaman kolay bulunmuyor.

Axolotl nereden alınır ?

Sahibinden.com da diğer bir çok şey gibi Axolotl ilanlarına da rastlanılmaktadır. Axolotl satın almanın en kolay yolu budur.

Tanıdık petshoplar vasıtası ile de Axolotl temin etmek mümkündür. Petshoplarda Axolotl fiyatları yukarıda yer alan fiyatların biraz üzerindedir.

Diğer bir tedarik şekli ise Axolotl üretenlerden satın almaktır. Axolotl üreticilerine internet üzerinden değişik vasıtalarla ulaşabilirsiniz. Eğer toplu alım yapacaksanız fiyatlar uygun gelir fakat bu hayvanın uzağa taşınması riskli bir durumdur.

Axolotl zehirli mi ?

Axolotl zehirli bir hayvan değil. Zaten ısırma veya sokma şeklinde bir eğilimi de yoktur. Bu yönüyle güvenilir bir hayvandır. Geceleri akvaryumdan çıkıp gitme durumu da yoktur, sudan çıkmaz.

HayvanSitesi: Ben Mehmet Öz. Kendimi bildim bileli hayvanlara ve doğaya meraklıyım. Belgesellerde hayranlıkla izlediğim hayvanları daha yakından tanımak için araştırma yapmaktayım ve edindiğim bilgileri sizlere Hayvansitesi.com sitemde sunuyorum

Yorumları Gör (1)

İlgili yazılar