Balık Özellikleri

Malta Palamudu Balığı Özellikleri, Palamut Nasıl Yakalanır?

malta palamudu
Rate this post

MALTA PALAMUDU (Naucrates ductor)

Pilot Balığı “ ve “ Kılavuz Balığı “ olarak tanınan Malta Palamudu (Naucrates ductor), eski yunan denizcilerine eşlik etmelerinden dolayı bu isimleri almışlardır. Carangidae familyasından olup, Malta Palamutları dış görünüşlerinden dolayı dikkat çekmektedir. Eski inanışlara göre; Eski yunan denizcileri limana ulaşmak amacıyla denizlerde seyrederken malta palamutları, onlara kılavuzluk yaparak limana kadar eşlik etmişlerdir. Ortalama 40 santimetre boyunda olan malta palamutları, oldukça çevik hareketlere sahiptir. Çevik bir vücuda sahip olmasından dolayı da, malta palamutları kıvrak hareketler yapabilme kapasitelerine sahiptirler. Ayrıca vücutları kısa ve kalın olup, gözleri de muazzam görmektedir. Zürafa gibi siyah çizgileri olan malta palamutları, siyah ve kalın çizgilere sahiptir. Aynı süreç içerisinde vücut renkleri, gri ve gri tonlarındadır. Yaşamlarını ise gemilerden atılan artıklardan yiyecek aramalarıyla ve köpekbalıklarının dişlerinin içindeki yiyecek artıklarını yiyerek sürdürdüklerini saptamışlardır. Köpek balıklarının avladıkları avlardan da, yiyecek aradıklarını görmekteyiz. Simbiyotik yaşam ile yaşamlarını sürdürmektedirler.

Yaşam Alanları

Büyük okyanuslarda, yaşamaktadırlar. Gemilerin ve köpek balıklarının da yer aldığı, denizlerde de yaşadıkları saptanmıştır.

Üreme ve Çiftleşme

Ilık ve sıcak denizlerde, üremektedirler. Ilık ve sıcak denizlerde, kış ve sonbahar sezonlarında üremektedirler. Yumurtalarını daha önceden erkeklerin, hazırladığı yuvalara bırakırlar.

Malta Palamudu Nasıl Yakalanır?

Besin değerlerinin olmamasından dolayı da, balıkçılık açısından önemli değildir. Okyanuslarda yaşamalarından dolayı da, çok fazla yakalanmamaktadırlar.

Yorum Yaz