Balık Türleri

Gurami Balıkları

2/5 - (1 vote)

Canlıların en büyük özelliği canlılık nişanesi göstermeleri olsa da, insanlarla benzer çok daha fazla özellikleri olabiliyor. İnsan sosyal bir varlıktır ve yalnız yaşayamaz, bu kural Gurami balıkları için de geçerlidir. Kalabalık akvaryumların en büyük tercihleri arasında ilk sırayı kimseye kaptırmayan Gurami balıkları, uysal oluşlarıyla da kendine hemen yeni arkadaşlar edinebilir.
Aysa kökenli tatlı su balıklarından olan Gurami ailesi, solungaçlarıyla ve aynı zamanda ağızları ile de nefes alabilme yetenekleri ile diğer balıklara oranla daha dayanıklı yapılara sahiptir. Sığ ve oksijeni az olan sularda bile uzun süre yaşamlarını devam ettirebilirler. Bilinen yaklaşık 90 türü ve 4 farklı alt familyadan akrabalara sahiptirler.

Gurami Balıkları İçin Uygun Akvaryum Nasıl Olmalı?

Daha yaşanabilir bir ortam için suyunun sıcaklığı 24 ile 25 derece arasında tutulması önemlidir. Köpük yuvası meraklısıdırlar. Akvaryumda kabarcıklar yaparak dişileri için yuva hazırlarlar. Akvaryum içinde bitki kullanmanız onların hoşuna gidecektir. Uysal ve sosyal oluşları nedeniyle pek çok balık türüyle hem yaşam alanını hem de besinlerini kolayca paylaşırlar. Akvaryumdaki yetişkin erkeklerin sayısı dengeli olmak zorundadır. Çünkü erkek gurami balıkları kendi alanlarını savunmaktan geri kalmayacaklardır.
Beslenmeleri Kolaydır

Gurami balıkları hepçil canlılar oluşları nedeniyle, hem ot hem de et ile beselenebilirler. Her türden yiyecek onların işini görebilir. Ancak genellikle kullanılan hazır yemler iyi bir tercih olabilir. Ara sıra kullanılacak haşlanmış sebze parçacıklarına hayır demezler.
Gerek uysal oluşları, gerek renkleri ve gerekse sosyal birer canlı olmaları nedeniyle pek çok türü akvaryumlarda yaygın olarak beslenir.

En Yaygın Gurami Türleri

Bal Gurami

Adını kuyruk ve gövdesindeki bal renginden alan bu balık türü, kalabalık tüm akvaryumların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Saklanmaktan hoşlandıkları için bitkilerin yoğun olarak kullanıldığı akvaryumlar onlar için bulunmaz mekanları oluşturur.

Dev Gurami

Boyları neredeyse 60 santimetreye kadar uzanabilen bu balıkların en belirgin özelliklerinin başında akıllı olmaları geliyor. Çünkü bir Dev Gurami balığı yem saatinin sıkı bir takipçisi, sahibini tanıyabilen neşe kaynağı olabilir. Büyük boyutları nedeniyle daha büyük akvaryumların dikkat çekici balıkları arasındadır.

Cüce Gurami

Akvaryumların süslü balığı Cüce Gurami, kırmızı mavi renkleriyle adeta bir renk cümbüşü sunar. Yaklaşık olarak 5 santimetrelik boylara sahip olan Cüce Guramiler, pek çok akvaryumun renkli birer parçasıdır.

 

Ayışığı Gurami

Adını renginden alan balıklar, pek çok akvaryumun renk kombinasyonunda oldukça popüler olarak beslenen türlerden biridir. Uysal balıklardır, kolayca diğer türleriyle uyum sağlarlar.

Yorum Yaz