Genel

Barınaktan Hayvan Sahiplenme

2.5/5 - (17 votes)

Barınaktan hayvan sahiplendirme, hem hayvanların sıcak bir yuva bulabilmesi, hem de ailelerin umutlu bir can alması için en etkili yöntemdir. Bu yöntemin her şehirde yapılabiliyor ve kullanılabiliyor olması, belirli kıstasları ve şartları yanında getirmektedir. Bu şartlar hem sağlıklı bir sahiplendirmenin olması, hem de hayvanları alan ailelerin güvenilir olmasını belirlemek için bulunmaktadır. Yapılması gerekenlerin başında, tam olarak nasıl bir hayvan istediğinize karar vermeniz olacak. Yani kedi sahiplenmek mi, yoksa köpek sahiplenmek mi istiyorsunuz, tüm bunları net olarak bilirseniz, barınakta onca tatlı hayvanın içinde kafanız karışmayacaktır. Genel geçer kuralları sizin için şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Sahiplenenin yaşı 18 sınırını geçmiş olmalıdır

  • Sahiplenenin bir adreste ikamet ediyor olması gerekiyor

  • Eğer sahiplenen kişi apartmanda oturuyorsa, apartman sakinlerinin hayvanın beslenmesine onay verdiğine dair bir izin belgesi (tabi bu opsiyonel oluyor çoğu şehirde istenmiyor).

  • Eğer köpek sahiplenmek istiyorsanız, tasmasını ve zincirini getirmeniz gerekiyor

  • Sahiplenen kişilere genellikle teslim tutanağı imzalatılır ve adresi kayıt altına alınır,

  • Yaşanan büyük problemlerin başında ise travmalar var. Örneğin bir hevesle köpek sahipleniliyor ve sonrasında sorumlulukları ağır geldiği için sokağa terk ediliyor ya da barınağa geri götürülüyor. Eğer barınağa götürülürse köpekler için psikolojik sorunlar oluşabiliyor ve uyum sağlaması çok zor oluyor. Lakin sokağa bırakılırsa, işler daha da karmaşık bir hal alıyor. Sokakta olan köpek bir süre sonra tekrar barınağa getiriliyor ve resmen travma yaşıyorlar. Bu yüzden lütfen bir hevesle alacak ve tüm sorumlulukları ile bizzat ilgilenemeyeceksiniz, bir hayvan beslemeyin, sahiplenmeyin.

  • Köpekler sahibine kesintisiz ve çok büyük bir sevgi ile bağlanıyor. Bu yüzden barınaklara geri getirilen köpekler resmen hayata küsüyor, hastalanıyor, yemek yemeyi reddediyor ve bakışları bile değişiyor. Sahibinin gelip onu alması için sabit bir yerde beklemeye başlıyor günlerce. Bu tür üzüntülere mahal vermemek için bilinçli olmak çok önemlidir. Bu yüzden barınaktan hayvan sahiplendirme ve barınaktan hayvan sahiplenme şartları ile ilgili bu bilgiler ışığında tüm işlemlerinizi organize edebilirsiniz.

Yorum Yaz