Haberler

Artık Evcil Hayvanlar için de kreş var!

Artık Evcil Hayvanlar için de kreş var!
Rate this post

İşleri nedeniyle evden çıkmak zorunda kalan hayvan sahipleri, yokluklarında kedi ya da köpekleriyle ilgilenilmesi için “kreş” hizmetini tercih ediyor.

Artık Evcil Hayvanlar için de kreş var!

Evcil hayvan kreşleri, sevimli dostları saatlerce yalnız kalmaktan dolayı yaşayabilecekleri psikolojik travmalardan korumak, aç ve susuz kalmasını önlemek, diğer hayvanlarla bir araya gelerek sosyalleşmesini kolaylaştırmak amacıyla hizmet veriyor. Kreşe bırakılan hayvanlar, sahibinin kendisini almasını beklerken banyo yapıyor, tıraş olup taranıyor, ağız ve kulak bakımı gibi bakımlardan geçiyor, oyunlar oynayarak keyifli bir gün geçiriyor.

Evcil hayvanlar için kuaförlük, otel ve kreş hizmeti veren iş yerinin işletmecisi Eser Alaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hayvansever ve hayvan sahibi olarak evcil hayvanı olan insanların sorunlarını yakından bildiğini, hem hayvanların hem de sahiplerinin yaşam kalitelerini artırmak için ABD’de evcil hayvan bakımı ve kuaförlüğü alanında 6 aylık eğitim aldığını anlattı.

Özellikle büyükşehirlerde evcil hayvan besleyenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu vurgulayan Alaş, ancak gündüz işe giden hayvan dostlarının kedi veya köpeklerini saatlerce evde bir başına bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bu durumdaki hayvanların çeşitli sorunlar yaşadığını aktaran Alaş, “Sabahtan akşama kadar yalnız kalmaları bir çok sorun teşkil ediyor. Evdeki eşyaları parçalama, kemirme ihtiyacı duyuyorlar. Tepki olarak dışkılarını eve yapıyorlar. Bu hayvanların sosyal varlıklar olduklarından sosyalleşemediklerinde psikolojik travmalar yaşıyorlar. Bu sıkıntıları gidermek amacıyla böyle bir yer açtım” diye konuştu.

Alaş, sevimli dostlarının ilgiden uzak kalmalarını istemeyen hayvan sahiplerinin kreş hizmetine yoğun ilgi gösterdiğini aktararak, böylece hem kendilerinin yaşam kalitesini, hem de hayvanlarının yaşam kalitesini artırdıklarını, gözleri arkada kalmadan evlerden ayrı kalabildiklerini söyledi.

Köpek sahibi Asil Sarıkahya da çocukluğundan beri hayvan beslediğini, ancak köpeğini götüremeyeceği yerlere giderken sıkıntı yaşadığını anlattı.

Köpeğini yalnız bıraktığında “mamasını yedi mi”, “bir şey yuttu mu” gibi endişeler yaşadığını kaydeden Sarıkahya, kreş sayesinde gözü arkadan kalmadan evden çıkabileceğini ifade etti.

Sahiplerini beklerken bakımları yapılıyor

Kreşe bırakılan kedi ve köpekler, kendileri için dizayn edilmiş alanlarda tutuluyor. Yemek, su ve tuvalet ihtiyaçları düzenli olarak giderilen hayvanlar, diğer hayvanlarla dışarı çıkarılarak oyun oynuyor.

Kreşte, hayvanlara göz kulak olmanın yanı sıra hayvan sahiplerinin talepleri doğrultusunda kuaförlük ve bakım hizmetleri de veriliyor. Sabah bırakılan bir köpek, sahibini beklerken banyo yapıyor, tüyleri tıraş ediliyor, taranıyor, ağız ve kulak bakımı yapılıyor, tırnakları kesiliyor. (AA)

Yorum Yaz