Haberler

Barınak ölüm kampı olmasın !

Rate this post

Sarıye Belediyesi – Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir grup hayvansever toplanarak, belediyenin hayvanlara kötü davrandığını ve yardımcı olmaya çalışanları engellediğini duyurdu !

İddiaya göre Kısırkaya’daki merkezde hayvanlar aç bırakılıyor ve yaralı, uyuz, yardıma muhtaç köpekler tedavi edilmiyor, ölüme terk ediliyor.

 Barınağa sürekli giden ve sosyal medyada “Huysuz İhtiyar” adıyla bilinen Ramazan Ölçer’in çekmiş olduğu yaralı ve hasta köpeklerin fotoğraflarını yayınlamasının ardından hayvanseverler Kısırkaya’daki Sarıyer Barınağı hakkında imza kampanya başlatmıştı. Kampanyaya 2 binden fazla kişi imza atarken aktivistler önceki gün de barınakta biraraya geldi.

‘Belediye yardıma izin vermedi’

Hayvanseverler, Belediyenin Veteriner İşleri Müdürü Ayhan Akbulut’un sorumluluğunu yürüttüğü Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hayvanların yasalara aykırı bir şekilde kötü koşullarda bulunduğu, çoğunlukla aç ve susuz olduklarını, tıbbi bakım ve tedavinin yapılmadığını iddia etti. Söz konusu bakımevinin görevlilerinin gönüllü olarak hayvanları tedavi ettirmek isteyen vatandaşlara zorluk çıkardığını ve buna izin verilmediği için ölen birçok hayvan bulunduğunu iddia ederek, Akbulut hakkında soruşturma açılmasını istedi.

 

Yorum Yaz