Haberler

Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Uykuyu Seven Hayvanlar !

4.9/5 - (66 votes)

Fazla uyudukları için onları bazen tatlı tembeller gibi görsek de onlar için uyku gerçekten çok önemli. Ayrıca birçoğu çok şirin. İşte o hayvanlar…

Kediler

Oldukça sevimli hayvanlar olan kedilerin çok fazla uyuduğunu biliyor olsak da listenin onuncu sırasında yer alıyor olmaları gerçekten de şaşılası. Bilimsel olarak bir kediyi sevmek sinirlerimizin boşalmasına ve daha pozitif hale gelmesine neden oluyor. Kediler günlük olarak yaklaşık 11-12 saat kadar uyurlar.

Sincap

Sincapların oldukça hızlı ve hareketi seven hayvanalar olarak listenin 9. Sırasında bulunuyor olabilirler ancak bu sevimli hayvanlar günlük olarak yaklaşık 13-14 saatlerini uykuda geçirirler.

Hamster

Bazı insanlar evde hamster beslemeyi çok severler. Bu sevimli hayvan da günlük olarak 14 saatini uykuya ayırır.

Aslan

Memeliler sınıfına dahil olan ve ormanların kralı olarak bilinen aslanlar günde ortalama olarak 14-16 saat uyurlar. Bu kadar uyku ile nasıl orman kralı olabildikleri ise çok şaşırtıcı.

Baykuş Maymunu

Bu oldukça şirin olan hayvanlar ise günlük olarak neredeyse 17 saat uyuyarak listenin 6. sırasında yer alıyor.

Makigiller (Lemur)

Genelde lemur olarak bilinen makigiller de günlük 16-18 saat kadar uyurlar. Bu maymun familyası ağaçta yaşamayı tercih eder. Yalnızca halka kuyruklu maki yerde yaşarlar. Ağaçlarda dört ayakları üzerinde tırmanır ve atlayarak ilerleyebilirler. Gece genelde aktif olmazlar gündüz aktiftirler.

Keseli Sıçangiller

Opossum adı da verilen bu hayvanlar yalnızca ABD’de yaşarlar. Bu hayvanlar günde 19 saat uyumalıdırlar.

Armadillo

Listemizin 3. Sırasında ise Güney Amerika’ya özgü olan Armadillolar bulunuyor. 19-20 saat uyumak zorundadırlar.

Tembel Hayvan

Sloth ismi ile de bilinmekte olan bu çok komik tembel hayvanlar günde 20 saat kesinlikle uyur! Hayvanat bahçelerinde uykuda değillerken birkaç dakika durup izlerseniz sizi nasıl güldürdüklerini görebilirsiniz.

Koala

Şimdi ise sıra en tembel hayvanda. Tabi ki koalalar. Günde 20-22 saat arası uyumak zorundadırlar. Onları uykuda olmadıkları bir zaman diliminde yakalayabilirseniz oldukça şanslısınız demektir.

Yorum Yaz