Haberler

Çocuklar hayvan sevgisini sokakta öğreniyor

Rate this post

Edirne Hayvanları Koruma Derneği, her hafta 20 ilkokul öğrencisini sokak hayvanlarıyla buluşturuyor. Çocuklar sokak köpeklerini besliyor, seviyor ve hayvan sevgisini sokakta öğreniyor.

Çocuklar hayvan sevgisini sokakta öğreniyor

Edirne Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Üniversitesi (TÜ) Öğretim Görevlisi Vahdet Malik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her hafta ilkokul çağındaki çocukları Edirne çevresindeki sokak hayvanlarıyla buluşturduklarını belirtti.

Çocukların küçük yaşta hayvan sevgisini öğrendiğini anlatan Malik, “Çocukların gözlerindeki ışıltıya hepimiz şahidiz. Sokak köpeklerini severken çocukların yürekleri pır pır atıyor. Çocuklar köpekleri doyuruyor ve seviyor” dedi.

Malik, şehir hayatının, insanların hayatını sınırladığını dile getirerek, ” Hayvanlar ve bitkiler insanların hayatında yok. Çocuklarımızı şehrin dışına çıkartıp, bu hayvanlarla tanıştırmamız gerekiyor. Şehirde yaşayan çocuklarımız bu hayvanların varlığını unutacak seviyeye geldi. Biz de buna bir çözüm olarak ilkokul çağındaki çocuklara hayvan sevgisini sokakta öğretiyoruz” diye konuştu.

Sokak hayvanlarının da sevgiye ihtiyacı olduğuna işaret eden Malik, hayvan sevgisinin çocuklar için de önemine değindi.

Vahdet Malik, “Batılı ülkelerde psikologlar, sosyologlar, doktorlar ve öğretmenler çocuklara kedi , köpek ve hayvanlarla yaşamalarını öneriyor. Çünkü bu çocuklar büyüdüğünde beşeri ilişkileri daha güçlü oluyor. Ruhsal ve fiziksel dengeleri daha güçlü ve düşünen insanlar olarak büyüyorlar. İnsanın betonlar içerisinde yalnız yaşaması onu sevgiden, coşkudan soyutluyor. İnsanlar bireysel, katı ve bencil hale geliyor” ifadelerini kullandı.

– “Hayvan sevgisi insani ilişkileri geliştiriyor”

Öğretmen Gülçin İpek de öğrencilerinin sokakta yaşayan hayvanlara özellikle ilgi gösterdiğini belirtti.
Projeyi Edirne Hayvanları Koruma Derneği ile çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için hayata geçirdiklerini ifade eden İpek, velilerin desteğiyle sokak köpeklerine mama aldıklarını ve çocuklarla birlikte hayvanları beslediklerini anlattı.

İlkokul öğrencilerinin sokak hayvanlarına yardımcı olmak amacıyla afiş hazırlayarak, sokakta dağıttığını dile getiren İpek, velilerin projeye sıcak baktığını söyledi.

İpek, sokak hayvanlarıyla iletişimin çocukların toplumsal hayatını etkilediğini ve hayvan sevgisinin onların kişisel iletişimine olumlu katkı sağladığını vurguladı.

Çocukların evdeki artan yemeklerini atmamaları gerektiğini öğrendiğini kaydeden İpek, “Çocuklar bunu ailelerine öğretiyor ve aileler artan yemekleri sokak hayvanlarına veriyor. Çocuklar bunu kendilerinin yanı sıra etrafındakilere de yayıyor” dedi. (Radikal)

Yorum Yaz