Haberler

Evcil Hayvan almadan önce bir daha düşünün

Rate this post

Büyük heveslerle alınan, ancak bakılamadığı için terkedilen evcil hayvanların hali yürek burkuyor.

Ormanlık alanlarda doğa koşullarına alışmaya çalışan ve birçoğu vahşileşen hayvanlar, kendilerini beslemeye gelen hayvanseverleri görünce de sevinçten çılgına dönüyor. Besleme bittikten sonra da hayvanseverler geri dönmeye çalışırken dramatik görütüler oluşuyor. Sibel Arın Sezer adlı hayvanseverin sosyal paylaşım sitesinde de yayınladığı görüntüler, evcil hayvan almak isteyenlerin bakıp bakamayacakları konusunda daha iyi karar vermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Sakarya bölgesinde de ormanlık alanlar terkedilmiş evcil hayvanlarla doldu. Bir kısmının belediye ekipleri tarafından kısırlaştırılıp küpe takıldığı anlaşılan bu hayvanları, dernekler ve gönüllü hayvanseverler beslemeye gidiyor.

İki gün önce Karaman Keresteciler ve Emirdağ bölgelerine bu hayvanları beslemeye giden gönüllü hayvanseverlerden Sibel Arın Sezer, Arzu demir ve emekli asker olan Turhan Hurma, kendilerini görünce sevinçten deliye dönen hayvanların mama ihtiyaçlarını karşıladı. Ancak dönmeye hazırlandıklarında, göz yaşartan görüntüler oluştu. Ormanlık alanda vahşi ortamda yaşamalarına rağmen daha önce evcil oldukları için insanlara çok yakın olan, aralarında Seter, Golden gibi oldukça popüler cins hayvanların da bulunduğu köpekler, hayvanseverlere adeta “bizi de götürün” diye yalvardı. İçlerinden bir tanesi vardı ki, Seter cinsi olan bu terkedilmiş av köpeği onlarla birlikte geri dönme çabalı herkesi ağlattı. hayvanseverlerin aracının içine giren ve çıkmak istemeyen köpek, çıkarıldıktan sonra birkaç kez daha yine kapıdan girdi, daha sonra pencereden içerine atladı ve çıkmak istemedi. Tekrar indirildiğinde ve araç hareket edeceği sırada ise otomobilin üzerine çıktı.

Av köpeğinin bu çabası sonuç verdi ve hayvansever Sibel Arın Sezer onu alıp evine götürmek zorunda kaldı. Sibel Arın Sezer, bu hayvanların büyük bir bölümünün büyük heveslerle alınıp bakılamadığı için terkedilmiş evcil hayvanlar olduğunu belirterek, “Malesef onların durumu çok üzücü. Özellikle kış koşullarında, vahşi doğaya da alışık olmadıklarından yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Biz gönüllüler sık sık buraya gelerek bağış mamalarla onları beslemeye çalışıyoruz. Seter cinci av köpeğinin çabaları ise hepimizin gözünü yaşarttı. Bir de siyah Golden vardı. Ancak biz sadece av köpeğini alabildik. Sahiplenmek isteyen varsa ve iyi bakacaksa gelip bizden alabilir” dedi.

Yorum Yaz