Haberler

İzmir’de “hayvan fuarı” açıldı

İzmir'de "hayvan fuarı" açıldı
Rate this post

Pınarbaşı’ndaki Ülkü Yarış Pisti, yarış otomobilleri yerine bu kez hayvanlar ev sahipliği yaptı.

İzmir'de "hayvan fuarı" açıldı

Türkiye’nin ilk canlı besi hayvan fuarı dün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ile İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın katılımıyla açıldı.

25 Mayıs’a kadar açık kalacak Anadolu Expo Canlı Besi Hayvanları, Hayvancılık, Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojileri İhtisas Fuarı’nda sektörün önde gelen firmalarıyla üreticiler bir araya geldi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, 10 yıl önce hayvancılığa 83 milyon lira destek verilirken bu rakamın 3 milyar liraya ulaştığını söyledi. Mirmahmutoğulları, “Türkiye’nin büyükbaş hayvan sayısı 14.2 milyona, küçükbaşta ise sayı 40 milyona ulaştı. 10 yıl öncesine göre hayvan sayısından ziyade verimlilikte çok büyük artışlar oldu. 10 yıl önce 8.4 milyon ton olan süt üretimi 18 milyon tona ulaştı. Toplam tarımsal destekler içerisinde hayvancılığa yüzde 4.4 destek verilirken bu oran yüzde 31’e çıktı. Ancak bu da yeterli değil.

Hayvancılığımızı geliştirmek için desteklerimize devam edeceğiz. Sadece süt verimini sağlayan hayvancılığı değil 3 yıl içerisinde ülkemiz şartlarına uygun saf et tipi hayvancılık modelini ortaya koyacağız” dedi. Vali Mustafa Toprak da İzmir’in, Türkiye süt üretiminin lokomotifi, canlı gebe düve ve keçi ihracatının kapısı, modern işletmelerin ilk hayata geçirildiği yer olduğunu söyledi. Açılış töreninde sürü yönetim belgesi alanlara da sertifikaları verildi.

Fuarda ayrıca İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, koyun ve keçi güzellik yarışmaları düzenledi.

Yorum Yaz