Haberler

Köpeğinizin Dışkısını Toplamıyorsanız Dikkat !

Rate this post

Köpeğinizin dışkısını toplamıyorsanız ve bu köyde yaşıyorsanız DNA testi yaptırarak sizi bulabilir ve ceza kesebilirler.

Bizce güzel bir haber, hayvan sever olmak başka bir şey, hayvan beslemenin sorumluluğunu taşıyamamak başka birşey. Bu hikaye Türkiye’de geçmiyor.  İngiltere’de Essex bölgesine ait bir köyde yaşayanlar köpek dışkılarını toplamayanlara savaş açtı.

Köyde yer alan tabelalar da yerde hayvan dışkısı bırakılmaması konusunda insanları uyarıyor. Ancak bütün bu uyarılara rağmen köpeklerinin dışkılarını toplamayanları bulamayan köylüler, dışkılara DNA testi uygulanmasına karar verdi. Test sonucunda köpeğe ve sahibine ulaşıldığında, ciddi bir para cezası verilecek.

Bu yöntem ülkemize gelir mi bilemiyoruz, DNS testi yerine basit bir kemerada  iş görür gibi geliyor bize. Her neyse sorun teknik olmasından ziyade gerçekten köpek besleyen yazar ve editörlerimiz bile bu dertten muzdarip. Bahçelerde parklarda, basket sahalarında bazen köpek dışkıları görüyoruz.

Köpek sahipleri lütfen köpek dışkılarını toplayın, bu  hem sizin hem de diğer komşularınızın sağlığı için önemli. Ayrıca ülkemizde de  kabahatler kanuna göre ceza yiyebilirsiniz.

Bütün köpek sahiplerine selamlarımızı ve saygılarımızı iletiyor, paticiklerin yüzlerini mıncıklıyoruz.

Hoşçakalın !

 

 

Yorum Yaz