Haberler

Sıcak havalara Hayvanlar da dayanamıyor!

Sıcak havalara Hayvanlar da dayanamıyor!
1.5/5 - (6 votes)

Türkiye genelinde, yaz ayının gelmesiyle beraber 35-40 dereceyi bulan hava sıcaklıkları, insanları olduğu gibi, hayvanları da olumsuz etkiliyor.

Kayseri’de yaz ayları ile birlikte başlayan aşırı hava sıcaklıkları, hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor. Şehirde yaklaşık 40 dereceye kadar çıkan hava sıcaklıklarından bunalan bir sokak köpeği, insanlar gibi Kurşunlu Parkı’nda bir ağacın gölgesine uzanarak serinlemeyi tercih etti.

Sıcak havalara Hayvanlar da dayanamıyor!

Hava sıcaklıklarının gölgede 40 dereceyi zorladığı İzmir’de ise insanlar kadar hayvanlar da serinlemenin yollarını arıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı içinde kalan bir çok hayvan, günlerini göletlerin içinde geçiriyor. Özellikle kaplan ve ayıların suyun içinde oynadıkları oyunlarla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Bir çok hayvan türünü doğal ortamlarında yaşarken izleme fırsatının yaratıldığı İzmir Doğal Yaşam Parkı, her yaştan insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. 125 türden bin 500 hayvanın yaşadığı parkta yaz aylarıyla birlikte önemli değişimler gözleniyor. Parktaki bir çok hayvan günlerini, park içinde kendilerine ayrılan bölgelerdeki göletlerde geçirmeyi tercih ediyor. Suyu sevmeyen hayvanların ise gölgelikleri tercih ettiği, mirket gibi bazı türlerin ise toprağın altında açtıkları tünellerde kalmayı tercih ettiği gözleniyor.

Doğal Yaşam Parkı’nın gözde hayvanları arasında yer alan Bengal kaplanları da günlerini gölgeliklerde ve gölette serinleyerek geçiriyor. Gün içinde belli aralıklarla suya giren Oscar, Luna ve İmbat isimli kaplanlar, park görevlilerinin suya bıraktığı şamandıralarla oynuyor. Kaplanların şamandıraları yakalamak için verdiği mücadele ilginç görüntülere sahne oluyor. Sıcağa rağmen parka gelen ziyaretçiler ise kaplanların ender görülen davranışlarına tanıklık ediyor.

Sıcak havalara Hayvanlar da dayanamıyor 2

Suda ilginç görüntüler veren diğer hayvanlar ise ayılar. Kaplan ve aslanlara göre insanlara daha alışık bir görünüm sergileyen ayılar da ziyaretçilerin şaşkın bakışları arasında kendilerini serin sulara bırakıyor.

Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin yaptığı açıklamada sıcaktan etkilenen hayvanları serinletmek amacıyla menülerinde değişikliğe gittiklerini, et ve meyveleri dondurarak verdiklerini anlattı. Parktaki filleri ise hortumla yıkayarak serinletmeye çalıştıklarını anlatan Afşin, hayvanların suda daha fazla zaman geçirmesi için göletlere şamandıra gibi oyuncaklar attıklarını ifade etti.

“Penguen ve tembel hayvan için çalışıyoruz”

Aslanların ise suya girmediğini, gölgelik alanlarda serinlemeyi tercih ettiğini belirten Afşin, sıcağa rağmen parkı ziyaret eden insanların kaplan, ayı gibi büyük hayvanları suyun içinde oynarken görme fırsatı yakaladığını anlattı. Afşin, “Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaretçi sayısı her yıl düzenli olarak artıyor. Geçen yıl 875 bin olan ziyaretçi sayısı, bu yıl Temmuz ayı itibarıyla 600 bine ulaştı. Yıl sonunda ziyaretçi sayısının 1 milyonu aşmasını bekliyoruz” dedi. Doğal Yaşam Parkı’nın hayvan çeşitliliğini artırma konusunda da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Afşin, ziyaretçilerin en çok görmek istediği hayvanlardan olan penguen ve tembel hayvan gibi türlerin de parka getirilmesi için çalışma başlattıklarını anlattı.

Yorum Yaz