Haberler

Yavru ayı’nın durumu iyi

Yavru ayı'nın durumu iyi
Rate this post

Zonguldak’ın Aydınyayla köyünde donmak üzereyken bulunan yavru ayı tedavi için Bursa’ya getirildi.

Yavru ayı'nın durumu iyi

Yavru ayı, Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde özel yoğun bakım odasında tedavi edilecek.Zonguldak’ın Aydınyayla köyünde donmak üzere bulunan 6 günlük yavru ayı Bursa’ya getirildi. Yaban hayvanlar için özel olarak hazırlanan minibüsle yola çıkan yavru ayı, 6 saatlik yolculuğun ardından Bursa’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğüne getirildi. Uzman veteriner hekimler kontrolü altında Bursa’ya gelen yavru ayının durumu hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Yahya Güngör, yavru ayının durumunun iyi olduğunu belirterek:

“Bakanlığımız doğal hayatı koruması için birçok çalışmalar yapıyor. Ülkemizin her yöresinde yaralanan hayvanları ilimizde bulunan ve tek olan Karacabey Yaban Hayatı Tedavi Merkezi’ne getiriliyor. Bu yavru ayımız Zonguldak’tan geldi. Tahsis edilen özel nakil aracıyla Bursa’ya getirildi. Veteriner hekimimiz dün almak için bölgeye gitti. Şu anda hayvanımız sağ salim buraya geldi. 6 günlük bir yavru. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile yaptığımız protokol gereği yaban hayvanlarımızın muayene ve tedavisi orada yapılıyor. Hayvan süratle hayvan hastanesine sevk edilecek. Oradaki muayenesinin ardından uzmanlarımızın kararı doğrultusunda yavru ayıyı Karacabey’deki merkezimize nakledeceğiz” dedi.

İLK TEDAVİSİ YAPILDI

Araç içinde özel bakımı yapılan ve süt verilen yavru ayı, daha sonra Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne götürüldü. Burada kendisi için özel hazırlanan yoğun bakım odasında ilk tedavisi yapılan yavru ayı için bazı tetkikler yapılacak. Oda ısısının özel olarak hazırlandığı yavru ayı, buradaki tedavisinin ardından Karacabey ilçesindeki Celal Acar Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülecek. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman, “Şu anda ayımız hastanemize yeni getirildi. Uzmanımız muayenesini yapıyor. Gerekli bütün tedaviler uygulanacak. Şu anda durumu ile ilgili bir şey diyemeyiz. Muayenelerden sonra belli olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz