Hamster Türleri

Suriye Hamsterı

Suriye Hamsterı
4.7/5 - (116 votes)

Genel Bilgiler

Suriye Hamsterı, Altın Hamster olarak da adlandırılır. Üzerinde bulunan derisi vücuduna tam yapışık halde bulunmaz. Adeta derisi bedeninde bol bir elbise gibi durur. Bu durum Suriye Hamsterının esnek ve sıkı olmayan yapısından kaynaklanır. Ağzının iki yanında yemek doldurdukları keselerin bulunması en ilginç özelliğidir.

Suriye Hamsterı iyi bir tırmanıcıdır. Çünkü elleri ile ayakları tutmaya ve kavramaya çok uygundur. Göz yapısı yuvarlak ve parlaktır. Parmak sayıları enteresandır. Ön ayaklarında dört arka ayaklarında beş parmak bulunur. Kuyrukları kısadır. Hatta tüyleri uzun olanlarının kuyrukları tamamen saklı şekilde durur. Boyları 10-15 cm. ağırlıkları ise 150 gr. civarındadır. Yaşam süreleri 2-2,5 yıl kadardır.

Bakımı oldukça kolay olan bu küçük canlıların popülerliği günden güne artmakta ve hayvanseverlerin Kedi ve Köpek dışında en çok tercih hayvanların başında gelmektedir.

Bakım

Suriye Hamsterları çok hassas ve narin oldukları için bakımları da özenli ve dikkatli olmalıdır. Aksi halde, Suriye Hamsterı bakım şartlarının kötü olması sonucu çabucak hastalanabilir. Temizlik konusu da çok önemlidir. Kafes haftada bir kere mutlaka temizlenmelidir. Kafes tabanı öncelikle durulanmalı daha sonra dezenfekte edilmeli ve en son talaş koyulmalıdır. Ayrıca kafes telleri de belli aralıklarla mutlaka silinmelidir.

Oyun oynamayı çok seven Suriye Hamsterı, kafesinde mutlaka bir çarkı olsun ister. Hamsterınız büyüdükçe petshoplarda satılan yuvarlak toplardan alıp bu cinsin eğlencesine devam etmesini sağlayabilirsiniz. Çarkla beraber kafesin içerisinde yemlik, suluk gibi temel malzemelerin de bulunması gerekir.

Beslenme

Suriye Hamsterı genel olarak paket halinde satılan yemlerle beslenebilir. Kaliteli paket yemlerin içerisinde ihtiyacı olan tüm besinler bulunur. Bunun yanında tuzsuz çekirdek ve kabak çekirdeğine de bayılır. Ayrıca fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemişler de favorileri arasındadır.

Suriye Hamsterları hemen hemen çoğu besini tüketir. Meyve, sebze, et, tavuk, peynir, yeşillik gibi çok çeşitli gıdayı severek yerler. Ancak asla vermememiz gereken bazı gıdalar bulunur. Bunlar; turunçgiller, aşırı sulu yiyecekler, baharatlı, acılı, tuzlu ve yağlı besinler vb. Ayrıca bozulmuş yiyecekler asla verilmemelidir. Hamsterlar doyduğu kadar yese de, haddinden fazla beslememeye dikkat edilmelidir. Suluklarında her daim temiz ve taze su bulunmalıdır.

Yorum Yaz

5 Yorum

  • Benim bir suriye hamsterim var alalı 5gün oldu ve o ısıracak diye cok korkuyorum ancak bu builgileri okuyarak bende bilgilendim yani siz beni bilgilendirdiniz bu yüzden cok teşekkürler ve hamsterımı geri vermeyi artık hiç düşünmüyorum uysal ve şirin hayvanlar bence yeni hamster alacakların için iyi bir tercih olacağını düşünüyorum.(Tabii koltuğunda altına kaçmadı değil??❤)

  • Ek bir bilgi olarak Suriye hamsterları , tüm hamster cinsleri arasında en uysal olandır. Şu ana kadar 2 suriye hamsterı , 3 tanede gonzales besledim ve şunu söyleyeyim Suriye hamsterı gayet uysal bir cins.