Hayvancılık

Hayvancılık Destekleri

Rate this post

Hayvancılık gelir ve aynı zamanda istihdam sağlayan geniş bir ekonominin de içinde bulunduğu büyük bir sektör olma özelliğini kaybetmiyor. Bununla birlikte son yıllarda ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi ve kaliteli ürün alma konusundaki çalışmalardan birini de hayvancılık destekleri oluşturuyor.

08Bu yazımızda hayvancılık destekleri içinde KOSGEB tarafından yürütülen hibe kredilere ve devlet tarafından desteklenen 0 faizli hayvancılık kredilerini konu edindik.

KOSGEB Hayvancılık Hibe Kredi

KOSGEB, ülkemiz ekonomisinin ve buna bağlı olarak istihdamın artırılması için tüm vatandaşlarımızın yararlanabilmesine yönelik olarak pek çok hibe kredi imkanı sağlar. Hayvancılık sektörünün de KOSGEB hibeleri kapsamında olduğunu da hemen söyleyelim. KOSGEB, hali hazırda kurmuş olduğunuz hayvancılık işletmeniz için ve bu sektöre yeni adım atmak isteyen girişimcilere, yine KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmaları halinde, İşletme kuruluş desteği için 3000TL geri ödemesiz, işletme kuruluş döneminde ihtiyaç duyulan makine, teçhizat ve hayvancılık ürünlerinin hazırlanmasında kullanılabilecek donanımlar için geri ödemesiz 15000TL hibe ve kurulmuş olan işletme giderleri için de yine geri ödemesiz 12000TL hibe verilmektedir.

KOSGEB Hayvancılık Kredisi 0 Faizli Geri Ödemeli Kredi

KOSGEB yalnızca hibe krediler vermiyor, aynı zamanda daha yüksek miktarlarda ihtiyaç duyulan kredilerin geri ödemeli olarak faizsiz hayvancılık kredileri de sağlıyor. 70000TL’ye kadar yeni işletme kredisi adı altında sağlanan krediler uzun vadede geri ödeme ve 0 faiz fırsatı sunuyor.

Kadın Girişimciler ve Özürlü Girişimciler Daha Şanslı

Uygulamalı eğitimlere katılan vatandaşlara sunulacak olan hibelerin dağılımında kadın girişimciler verilen teşviklerin %60’ı oranında, özürlü girişimciler ise bu hibelerin yöresel olarak %70’i oranında faydalandırılıyor. Böylece hayvancılık sektörü içinde kadınların, özürlü vatandaşların da ekonomiye katılımının sağlanması ilk hedef.

Devlet Tarafından Teşvik Edilen Hayvancılık Destekleri

Tarımsal alanın hemen tüm kollarında krediler sağlayan devlet bankamız Ziraat Bankası, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve istihdamın sağlanması için 0 faizli hayvancılık kredileri veriyor. Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilerle, işletmelerin faydalanmasını hedefleyen hayvancılık destek kredilerine başvuru yaparak bu avantajlı hayvancılık desteklerinden yararlanabilmeniz mümkün.

Hayvancılık faaliyetleri için Ziraat Bankası, devlet destekli olarak hibe kredilerin yanında 0 faizli hayvancılık kredileri de sağlıyor.

Bu desteklerden ve hibe kredilerin yanında 0 faizli hayvancılık kredilerinden faydalanabilmek için Ziraat Bankası şubelerinden detaylı bilgiler almanız mümkün. Ancak en çok başvurusu yapılan krediler içinde bulunan Büyükbaş Hayvan Hibe Kredisi Şartlarını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Devlet destekli geri ödemeli ya da hibe olarak kullanılacak olan kredi için mutlaka TÜRKVET’e kayıtlı olan büyükbaş hayvanların satın alınması gerekiyor.
  • Büyükbaş dişi hayvanların genç ve en fazla bir kez doğum yapmış olmaları gerekiyor.
  • 3 yaşından büyük hayvanlara kredi desteği sağlanamıyor.
  • Alınması gereken büyükbaş hayvanların belirlenen cinslerde olması da şartlar arasında. Ekonomik olarak yüksek verime sahip olan holstein, siyah ve alaca cinsler tercih edilmeli ya da brownsiwis, simental, jersey gibi cinsler kredi başvuru şartlarını karşılıyor.

 2016 Hayvancılık Destekleri

Son seçim vaatleri arasında adından sıkça söz edilen ve özellikle genç girişimcilerin faydalanmalarının hedeflendiği destekler arasında hayvancılık desteklerinin olduğunu da söylemeliyiz. 2016 yılında uygulamaya geçirilmesi planlanan destekler de hibe miktarı 30000TL den 50000TL’ye çıkarıldı.

Bu anlamda gerek hayvancılıkla uğraşan işletme ve gerçek kişilerin ve gerekse hayvancılık sektöründe faaliyet göstermek isteyen girişimciler bu desteklerden faydalanabilecekler. İşletme kuruluşu, makine, teçhizat, donanım ve yeni yatırım kapsamında verilecek olan desteklerin geri ödemesiz olarak başvuru yapan projelere aktarılması hedefleniyor.

 

 

 

 

Yorum Yaz