Papağan Türleri

Mavi Sarı Ara

Mavi Sarı Ara 2
5/5 - (1 vote)

Mavi Sarı Ara, doğada Güney Amerika ormanlarında yoğun bir şekilde yaşamaktadır. Eşsiz ve göz alıcı görünümü nedeniyle Mavi Sarı Ara’nın Papağanlar arasında ayrı bir yeri bulunur.

Genel Bilgiler

75-90 cm. boyutlarında olan Mavi Sarı Aralar genellikle 800 ile 1400 gram ağırlığa sahiptirler. Bu kuşların kanatları ve kuyruğu mavi renkte, çeneleri koyu mavi, alınları yeşil ve gövdeleri altın sarısıdır. Bu renkleri ile oldukça muhteşem bir görünüme sahip olan Mavi Sarı Aralar oldukça kuvvetli olan siyah renkli gagalara sahiptirler. Diğer ara kuşları ile arasında çok az farklılıkları olan Mavi Sarı Aralar bu farklılıklara yaşadıkları yerlerdeki çevresel faktörler sayesinde sahip olmuşlardır.

Mavi Sarı Ara, ev şartlarında beslenmesi oldukça güç olan bir kuş türüdür. Bu konuda oldukça bilgili ve tecrübeli olmanız gerekmektedir. Ayrıca bu kuşlar sahibinden oldukça fazla ilgi ve sevgi bekler. Sahipleriyle aralarında çok iyi bir bağ kurarlar.

Konuşma yetenekleri sayesinde oldukça iyi bir arkadaş olabilirler. Bu bakımdan fiyatları pahalı olmasına rağmen evcil hayvan beslemek isteyen kişiler için Kedi ve Köpeklerin yanında en çok tercih edilen evcil hayvanların başında gelmektedirler. Boyutlarının nispeten diğer kuşlara göre büyük olması nedeniyle rahat bir şekilde uçabilmeleri için yeterince büyük bir alanda beslenmeleri gerekmektedir.

Beslenme

Beslenmesi konusunda oldukça titiz davranılması gereken Mavi Sarı Ara için tek bir tohum yetmez ve şayet vitamin eksiklikleri olursa çeşitli hastalıklara yakalanmaları olasıdır. Bu nedenle beslenmede çeşitlilik sağlamak önemlidir. Yemi kendiniz çeşitli tohumlarla hazırlayabilir veya paket halinde satılan kaliteli yemleri kullanabilirsiniz.

Üreme

Mavi Sarı Ara, Mart-Mayıs ayları arasında çiftleşme dönemine girer. Bu dönem içerisinde oldukça agresif davranışlarda bulunabilir. Ağaç kovuklarına birkaç tane (genellikle 3) yumurta bırakır. Kuluçka süresi 30 gündür. Yumurtalar kırıldıktan sonra 3 ay boyunca anne Papağan yavrularına bakar. Ardından yavrular kendi kendilerine yettiği anda, yuvadan ayrılır.

Mavi Sarı Ara

Yorum Yaz

1 Yorum

  • bu sitede mavi sarı türünde bir yavru 5000 tl olan ara papapğanı var mı harçlımı biliktirmem 2 yıl sürer var mı