Sazan Balıkları

Makrakanta

Makrakanta
Rate this post

Makrakanta

Makrakanta, doğada Güneydoğu Asya’da görülen, hemen her türlü akvaryumda bulunan ve akvaryumların vazgeçilmezi olan bir balık türüdür.

Genel Bilgiler

Makrakanta balıkları popüler olmalarına rağmen beslenmeleri oldukça zor olan bir balık türüdür. Çünkü Makrakanta balıkları beyaz beneklere karşı oldukça hassas yapıya sahiptirler. Bunun yanı sıra kötü su şartlarına karşı da oldukça hassas bir yapıya sahiptirler. Bu nedenle bu balıkların olumsuz şartlara karşı korunması ve tedbirlerin alınması gerekir.

Makrakanta balığı genel olarak hem bitkisel hem de etçil olarak beslenir. Sadece diyet zamanlarında bitkisel olarak beslenirler. Bunun dışında genellikle etçil beslenmektedirler. Bu nedenle Makrakanta’ya verilecek olan yiyeceğin bol besin içermesi son derece önemlidir. Ayrıca yem verilirken günde iki sefer olarak yem vermeye özen gösterilmelidir.

Makrakantalar doğada üremelerinin yanısıra nadirde olsa akvaryumda üretilmektedir. Bir Makrakanta’nın dişi mi yoksa erkek mi olduğunu anlamak için kuyruk kısmındaki yüzgecine bakmak yeterlidir. Bu yüzgeç içe doğru kıvrımlı ve bu kıvrımda bir pençeyi andırıyorsa erkek demektir. Eğer bu kıvrım yoksa, balık dişidir.

Akvaryum boyutu, boyutları 30 cm.’yi aşacağı için en az 300 litre, su ısısı ise en az 26 en çok 30 derece olmalıdır. Ömürleri ortalama 12 yıldır.

Yorum Yaz