Sürüngenler

Süt Yılanı (Milk Snake)

Süt Yılanı
4.7/5 - (19 votes)

Süt Yılanı (Milk Snake), zehirsiz bir yılan türüdür. Son yıllarda dünya çapında evlerde de beslenmeye başlanan zararsız bir sürüngendir.

Süt Yılanı

Doğada yaşam alanı; Ekvador, Kolombiya, Venezuela ve Kanada’dır.

Milk Snake’in boyu, türüne göre 50 ila 150 cm. arasında değişir. Dış deseni sarı-kırmızı-siyah karışımıdır ve derisi keratinden oluşmaktadır. Ömrü ortalama 25 yıldır. Doğada çoğu zaman diğer yılan türleriyle, kemirgenlerle ve bazı kertenkelelerle beslenir.

Yaşam alanında olması gereken ideal ısı aralığı 25 ile 30 derecedir.

Evde Bakım

Süt yılanları, doğada diğer tür yılanların yanında kendi türünü de yiyebilmektedir. Bu nedenle kesinlikle tek başına beslenmelidir.

Teraryum

Milk Snake bakmak için geniş bir teraryum ya da daha kullanışlı olan bir saklama kabı uygun olacaktır. Saklama kabının uygun noktalarına küçük delikler açarak hava boşluğu oluşturulur ve kapağı kapatılır. Kabın içerisine koymak için taban malzemesi olarak talaş, kağıt havlu, gazete ya da halıflex parçası gibi çok çeşitli seçenek bulunur. Tabana konulacak malzeme belli aralıklarla temizlenmelidir. Aksi halde kirlilik nedeniyle mikrop türeyecek ve bu durum Süt Yılanı’nın sağlığını olumsuz etkileyecektir. Temizlik, kimyasal içermeyen temizlik malzemeleriyle teraryumun tamamını kapsayacak şekilde yapılmalıdır.

Milk Snake

Temizliğin ardından, teraryum düzeni stresi önlemek ve azaltmak için olabildiğince değiştirilmemeye çalışılmalıdır.

Teraryum’da bulunması gereken diğer malzemeler ise şunlardır:

* Hem içmesi hem de yıkanması için geniş bir su kabı,
* Mağara benzeri saklanma bölgesi.

Beslenme

Milk Snake, doğada bazı yılan türleriyle, farelerle, amfibyumlarla ve kertenkele gibi bazı sürüngen türleriyle beslenir. Teraryum’da beslenenler için bu tür canlıları bulmak ve vermek hem masraflı olacak hem de çoğu kişi tarafından pek tercih edilen bir yol olmayacaktır. Bunun için dondurulmuş fareler, bazı cansız yemlerin bir maşa yardımıyla sallanarak verilmesiyle beslenmesi sağlanabilir. Ancak şu unutulmamalıdır: Yılanlar için en sağlıklı beslenme şekli, canlı yemlerdir.

Deri Değişimi

Yılanların en önemli özelliklerinden biri, büyüdükçe deri değişimi yoluyla, derisini yenilemesidir. Deri değişim sürecinde, yılan yemden kesilir, nemli ve kuytu yerler arar. Nem yetersizliği durumunda deri değişimi tam olarak gerçekleşemez ve üzerinde bazı deri parçaları kalır.

Honduran Milk Snake

Isı Oranı

Teraryum ısısı doğadaki yaşam alanına benzer olarak 25-30 derece arasına sabitlenmelidir. Bunun yolu ise bazı ısıtıcı malzemeleridir. Örneğin; ısıtıcı pedler, ısıtıcı lambalar, ısıtıcı bantlar kullanılabilecek bazı ısıtıcı çeşitleridir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, teraryum içerisinde hem sıcak hem de bir serin bölge oluşturmaktır. Süt Yılanı, istediğinde serin bölgeye geçmeli, istediğinde ise sıcak bölgede durabilmelidir.

Yorum Yaz