Sürüngenler

Yavru Timsah Bakımı

Timsahlar
4.3/5 - (7 votes)

Timsahlar

Evlerde ender olarak görülse de beslenen Timsahlar, genellikle Nil Timsahları’dır.

Bilimsel adı “Crocodylus niloticus” olan Nil Timsahı, Nil nehrinde ve Madagaskar’da yaşamaktadır. Genellikle nehir, batalık ve göllerde yaşarlar.

Boyları 6 metreye kadar ulaşan Timsahlar ev ortamında en fazla 2 yıl beslenebilir. Uzun vadeli olarak düşünmek yanlıştır. Bu nedenle ev ortamına kesinlikle uygun değildir. Elinde sonunda elden çıkarılması gerekeceği için pek tavsiye edilmemektedir.

Timsah Bakımı

Yavru Timsahlara ev ortamında bakılmaya karar verildiğinde en ez 100x50x70 cm.’lik Akvaryumlarda bakılmalıdır. Ancak bu boyut bile belirli bir zaman sonra yetmeyeceği için olabildiğince büyük Akvaryum seçilmelidir. Akvaryum içerisinde sulu alan ve sudan çıkarak dinlenebileceği bir karasal alan oluşturulmalı, 1 adet filtre ile Akvaryum’un temizlenmesi sağlanmalıdır.

Timsahların güneş ışığına olan ihtiyacı hayatidir. Doğal yaşamlarında, günlerinin çoğunu güneşin altında geçirirler. Ev ortamında ise güneş ışığı sürekli olarak bulunamayacağından dolayı UV lamba işinizi görecektir. Camdan değil, doğrudan verilmesi gereken UV lamba, Timsah’ın güneşe olan ihtiyacını karşılar. Günde 10 saat boyunca UV lamba açık kalmalıdır.

Akvaryum suyu ısısı ise, sabit bir şekilde 26 dereceye ısıtıcı yardımıyla ayarlanmalıdır.

Timsahlarda Beslenme

Timsahlar büyüdükçe besin ihtiyaçları artacak, karşılanması zor bir hale gelecektir. Zamanla günde 5 kilo ete ihtiyaç duyacaklardır. Yavrular, genel olarak yavru balık, kemirgenler, et ve ciğer ile beslenir.

Üreme Dönemi

Timsahlar üreme döneminde çok saldırgan ve agresif olmaktadır. İnsanlar için tehlike yaratabilirler. Dişi Timsahlar bir seferde 40’a kadar yumurta bırakabilir. Kuluçka süresi 12-13 hafta kadardır.

Yorum Yaz