Sürüngenler

Yılan Bakımında Temel Bilgiler

Yılan Bakımında Temel Bilgiler
Rate this post

Yılan Bakımında Temel Bilgiler

1- İlk aldığınızda yılanınızın stresini kolayca atmasını sağlamak için ilk 1 hafta 10 günlük süre içersinde elinize almayın, beslemeyin, rahatsız etmeyin.

2- Yılanlarınız için daima temiz su bulundurun.

3- Yılanınızın kendisini güvende hissetmesi için terrasında mutlaka saklanabileceği bir yer ayarlayın.

4- Dışkıları mümkün olduğu kadar en kısa sürede ortamdan uzaklaştırın.

5- Deri değiştirme problemlerinde yılanınızı nemlendirmek maksadıyla üzerlerine su sıkmayın ortamın nemini artırın.

6- Yılanınızı uzun süreli taşırken veya kargolarken mutlak suretle pamuklu bezden yapılmış bir torba içine koyun müteakiben bu torbayı yeteri miktarda havalandırma sağlayacak şekilde delik açılmış olan plastik bir kutunun içine yerleştirin ve taşıma sırasında sağa sola çarparak hasar görmesini engelleyecek şekilde gazete kâğıdıyla destekleyin. Torbanız yoksa yeterli büyüklükteki çorapları yada yastık kılıflarını kullanın.

7- Gonzalesler, kemirgenler arasında en keskin dişlere sahip olan ve en savaşçı olan türlerdir. Yılanınıza zarar verebilirler.

8- Yılanlarında ayrı karakterleri olabileceğini unutmayın, agresif olabilen mısır yılanları, kral yılanları olabildiği gibi küçük bir gonzalez ile baş edemeyecek bir piton ya da boa da olabilir.

9- Kral ve süt yılanları doğada öncelikli olarak başka yılanlarla beslenmektedir, dolayısıyla bu yılanları yanyana koymayın.

10- Boğa, piton, mısır yılanı gibi yılanlar da da “canibalizm” olabileceğini aklınızdan çıkartmayın.

11- Doğadan yakalanmış olan fare, kertenkele, kurbağa gibi alternatif yemleri çaresiz kaldığınız da en son değerlendirmeye alın ve taşıyabilecekleri parazit ve hastalıkların zarar verebileceğini unutmayın.

12- Yılanınızın burnunu sokabileceği büyüklükteki deliklerden kaçabileceğini de unutmayın.

Yorum Yaz