X

Kedi Bakımı

Rate this post

Evlerinde hayvan beslemek isteyen kişilerin birçoğu kedileri tercih ederler. Kediler, her ne kadar suyu sevmeseler de kendilerini sürekli olarak temizleyen bir cinstir. Sessizlikleri, ortama uyumları ve benzeri hareketleri sahiplerinin hoşuna giden davranışlarından bazılarıdır. Kısa bir eğitim döneminden sonra kedileri eğitmek gayet basittir. Bakımlarını, eğitimlerini ve farklı figür uygulamalarını yavru zamanında uygulayabilirsiniz.

Kedilerin ortalama ömrü 10 yıldır. Bakımlı, temiz ve sağlıklı Kediler yaklaşık olarak 15 ve 16 yıl kadar yaşabilir. Küçük dostlarınıza iyi bakarsanız, uzun yıllar boyunca aranızda kalmasını sağlayabilirsiniz. Kedi bakımı yaparken dikkat edilecek birkaç husus bulunmaktadır. Bunların en önemlisi tırnak kesimidir. Tırnak kesimi kedilerde sandığınız kadar kolay olmayacaktır. Gerekli deneyimlere sahip değilseniz profesyonel kişilerden yardım almanız önerilir. Kedinizin tırnaklarını çıkartmak için başparmağınızla patisine hafifçe bastırmanız yeterlidir. Normal bir tırnak makasıyla ucundan kesmeniz temizlenmesini sağlayacaktır. Kesinlikle tırnağı en ucundan kesmemelisiniz. En ucundan kesilen tırnak, kedinizin ölüm nedeni olabilir ve asla zorla kesimi denememeniz gerekir. Kedi, hızlı biçimde patisini çekerse tırnak kopabilir. Bunun dışında 3 aylığı aşmış kedilerde pire tasması kullanılabilir. Kediniz pirelerden uzak, sağlıklı bir yaşam sürdürür. Dişlerini ve tüylerini normal fırçalama yoluyla belirli aralıklarda temizlerseniz, kediniz gayet temiz olacaktır.

Kedinizin bakımı için yukarıda yer alan noktalara değinirseniz, 15 – 16 yıl kadar kedinizin yaşamını sürdürebilirsiniz. Sağlıklı ve temiz biçimde uzun yıllar boyunca yaşayan kediler, her zaman yanınızın da küçük dostunuz olarak kalacaktır.

Hayvan Sitesi

HayvanSitesi: Ben Mehmet Öz. Kendimi bildim bileli hayvanlara ve doğaya meraklıyım. Belgesellerde hayranlıkla izlediğim hayvanları daha yakından tanımak için araştırma yapmaktayım ve edindiğim bilgileri sizlere Hayvansitesi.com sitemde sunuyorum
İlgili yazılar