Muhabbet Kuşu Türleri

Açık Yeşil Muhabbet Kuşu

Açık Yeşil Muhabbet Kuşu
4.7/5 - (193 votes)

Açık Yeşil Muhabbet Kuşu

Açık Yeşil Muhabbet Kuşları‘nın türünün doğal rengini taşıdığı bilinmektedir. Farklı renkte olanların bu türden mutasyona uğrayarak ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Yaklaşık 18 cm. boyutlarında olan açık yeşil Muhabbet Kuşları da diğer Muhabbet Kuşları gibi küçük boyutlu bir Papağan türüdür. Beslenmeleri oldukça kolay olan açık yeşil Muhabbet Kuşları genellikle tohumla beslenirler. Bunun yanında meyve ve sebzelere de düşkün oldukları bilinmektedir. Fakat beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken husus, yedikleri meyve ve sebzelerin tatlı olmasıdır. Arada bir de troid bezlerinin iyi çalışabilmesi için iyot kombinasyonu verilmesi gerekebilir.

Açık yeşil Muhabbet Kuşu, biraz haylaz ve çok oyuncu bir Muhabbet Kuşudur. Hiperaktiflikleri sahibi olan bütün hayvanseverler tarafından bilinmektedir. Oyun ihtiyaçlarını karşılayamadıklarında kafesinin içinde huysuz hareketler sergileyebilirler. Bu yüzden ilgilenemeyeceğiniz zamanlarda oyalanabilmesi için kafesinde ilgi çekici oyuncaklar bulundurmanız, bu huysuzluğun önüne geçmek için yeterli olacaktır.

Açık yeşil Muhabbet Kuşu, aslında sahibinden çok aşırı ilgi beklemez. Herhangi bir eğitim almadan kendi başına oynayabilir. Bunun yanında eğer sahiplerinden yeterli ilgi ve alakayı görürlerse, sahiplerine oldukça bağlı ve neşeli olurlar.

Oldukça geveze olan bu Muhabbet Kuşlarına sahip olmak, kuş beslemekten keyif alan hayvanseverler için oldukça eğlenceli olacaktır.

Yorum Yaz

5 Yorum