Kaplumbağa Türleri

Çizgili Kaplumbağalar

Çizgili Kaplumbağalar
4.7/5 - (24 votes)

Çizgili Kaplumbağalar, bir dönem Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağaları ile birlikte pek çok yerde satılarak evlerde beslenen, doğada genellikle göl ve nehir kenarlarında yaşayan bir tatlı su canlısıdır.

Görüldüğü yerler; Türkiye, Suriye, İran, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika’dır. Türkiye genelinde ise; Ege, Trakya ve Akdeniz bölgelerinde sıklıkla görülürler.

Çizgili Kaplumbağalar

Genel Görünüm

Çizgili su Kaplumbağası’nın kabuk rengi gri veya zeytin yeşilidir. Kabuğu basıktır. Baş ve boyun kısmında sarımtırak çizgiler bulunması bu Kaplumbağa’ya adını vermiştir. Boynu pek çok Kaplumbağa türüne göre oldukça uzun bir yapıdadır. Alt kabuğun üzerinde koyu renkli benekler bulunur.

Üreme

Çizgili Kaplumbağalar doğada Nisan-Mayıs aylarında çiftleşir. Çiftleşme karada değil suda meydana gelir. Dişi Çizgili Kaplumbağa, karada açtığı çukurlara 8-14 arası yumurta bırakır.

Beslenme

Beslenmesini balık ve böcekler oluşturur. Yakalayabildiği her türlü Amfibyumu da severek yer.

Bu Kaplumbağa türü, yaz aylarında günün büyük bir kısmını güneşin altında yatarak geçirir. Çok uzun ömürlüdür, boyu 25-30 cm.’yi bulabilir. Soğuk kış aylarını genellikle suyun içinde kış uykusuna yatarak geçirir.

Yorum Yaz