Omurgasızlar

Kiraz Karides

Kiraz Karides
Rate this post

Kiraz Karides

Kiraz Karides yenilebildiği gibi, evlerde Akvaryum içerisinde beslenebiliyor da… Karidesler balıklardan çok çok daha hassas hayvanlardır. Sadece stresten bile kolayca ölebilirler. Birçok zaman da yerlerini yadırgarlar ve adaptasyona giremedikleri için ölürler. Bu yüzden Kiraz Karides beslemek için öncelikle en uygun ortam hazırlanmalı ve bu şekilde beslenmelidir.

Temel Bilgiler

Bu hayvanı besleyen binlerce insan bulunuyor. Ayrıca cinsiyet ayrımını yapmak da oldukça kolay. Erkek karidesler dişilere göre daha küçük oluyor ve kuyrukları çok daha dar oluyor. Çünkü yumurta taşımıyorlar. Fakat dişi Kiraz Karidesler daha büyük ve yumurtalarını kolayca taşıyabilecek kadar geniş kuyruklu oluyorlar. Aynı zamanda dişilerin renkleri erkek kiraz karideslere göre çok daha koyu oluyor. Dişi karideslerin üzerinde beyaz bir semer bulunuyor ve cinsiyet ayrımında en belirgin özellik de genellikle bu oluyor. Yumurtalar genelde bu semer bölgesinde bulunuyor ve kolayca görülebiliyor.

Eğer akvaryumda bir erkek ve bir de dişi Kiraz Karides bulunuyorsa mutlaka çiftleşiyor ve 3 hafta sonunda yavrular yumurtadan çıkıyor. 1 mm. boyundaki yumurtalar nerdeyse görülmüyor ve birkaç hafta boyunca saklanıp besleniyorlar.

Kiraz Karides yanında Neon Tetra ya da Elma Salyangozu gibi canlılar da kolayca yaşayabiliyor. Birbirlerini yemeden uyum içerisinde bir ortam yaratabiliyorlar.

Kiraz Karides yaşam alanında taban bitkisi olarak en uygun bitki subulatadır. Fakat budanmaması öneriliyor. Çünkü budandığında salgılanan asit bu hayvanlara zarar veriyor.

Yorum Yaz