Axolotl, eşsiz görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekerek son yıllarda evlerde beslenmeye başlanan bir semender türüdür. Ana vatanı Meksika’dır. Kolay üretilmesi sayesinde dünya üzerinde ev hayvanı olarak yaygınlaşmaya başlamıştır.
Genel Bilgiler
Aksolotl (Axolotl), 15 yıla kadar yaşayabilir. Kendilerini inanılmaz derecede hızla yenileme özelliği bulunur. Kuyruğu ya da herhangi bir bölümü kopsa bile kısa sürede kendisini yeniler. Aynı zamanda bir su semenderi olduğu için karada fazla yaşayamazlar. Vücutları çok hasssas ve duyarlıdır. Ele almaktan kaçınılmalıdır.
Axolotl, kolay üretilmesine rağmen doğada soyu tükenme tehlikesi altındadır. Bunun başlıca nedenleri arasında insanların müdahalesi yer alır. Axolotlların bazı ülkelerde yemek olarak kullanılması, başka tür yırtıcı hayvanların Axolotlların yaşam alanına sokulması ve kirlilik soylarını tehlike altına almıştır.
Akvaryum Şartları
Axolotl oldukça büyük boyutlara ulaşabilir. Bu nedenle olabildiğince büyük akvaryumlar tercih edilmelidir. Akvaryum suyu yüksekliğinin Axolotl’ın yüzebileceği yükseklikte olması yeterlidir. Akvaryum içerisinde kuru alana gerek olmamakla beraber tutunmaları ve üzerinde dinlenmeleri için büyük bir taş ya da mango kökü kullanılması gerekir.
Akvaryum suyu için klorlu musluk suyu kullanılmamalı, dinlendirilmiş ya da temiz damacana suları tercih edilmelidir. Akvaryum içerisinde filtrasyon sağlamanın da bir takım yararları bulunur. Filtre sayesinde akvaryum temizleme sıklığı azalarak suyun temiz kalması sağlanır. Akıntıları çok sevmedikleri için kullanılacak olan filtre aşırı akıntı oluşturacak güçte değil, daha düşük güçte olmalıdır.
Aksolotl akvaryumunun pH değerinin 6 ile 7.5 arası olması idealdir. Taban malzemesi olarak silis kum veya yutamayacağı büyüklükte çakıllar kullanılabilir. Akvaryum ısısı ise en fazla 24 derece olmalı, bu dereceyi kesinlikle geçmemelidir. Çünkü Aksolotllar doğada serin sularda yaşar. En uygun ısı derecesi 20 derece civarıdır. Yaz aylarında bu semenderler için su ısısını ayarlamak büyük bir problem yaratabilir.
Beslenme
Axolotl, doğada bulabildiği tüm küçük balıkları, kabuklu canlıları, böcekleri, küçük amfibyumları ve salyangozları severek yer. Ev ortamında ise kaliteli kuru yemler, artemia, solucanlar, pelet yemler ve ince kıyılmış ciğer ile beslenebilir. İdeal beslenme düzeni için çeşitliliğe önem vermek gerekir. Tek tip değil yukarıda yer alan yemlerle besleyerek çeşitlilik sağlanmalıdır.
çok şirin axolot
Babaeskiden almak mümkün mü
teşekürrler
izmir bucada satan bir yer varmı?
anatomik yapıları hakkında bilgiler yayımlarsanız çok sevinirim :)
Çok ilginç
Lütfen satın alma link ini Attın bide canlı olsun hayvan cağaz
Ben onu satın almak istiyorum 15 yılını benimle geçirecek bir hayvan arıyorum da
bence burda bulmak zor cok nadır bulunuyo zaten
teşekkürler çok işime yaradı
BULAN VARSA BANA MAİL ATSIN 3 AYDIR ARIYORUM Bİ TÜRLÜ BULAMADIM. 25 İLDE ARAŞTIRDIM YİNE BULAMADIMMMM..fatı[email protected]
axolotl semender satılık
size nasıl ulaşa bilirim
Kaç lira
harbi kaç tl
Sahibinden com sitesinde deniz canlilari semender car 125tl
akrep tarantula peygamber devesi bulmanızda yardımcı olunur.
peygamber devesi kuytu deilklerde buluyo sakız gibi şeyleri seviyor arkadaş bizim sınıfta buldu 1 tane sakız ile :D :D
nasıl bulabiliriz internette pek birşey çıkmıyor.
çıkmıyor evet nedeni nadir olması geniş pet-shop larda olabilir hiç olmadı interneten satış ara ben buldum 2 tane mesela ama dikatli ol görüşmen önemli
Türkiyede bulunur mu? yanı besleyebilmem için
Türkiye’de besleyenler var. Ama bulmanız pek kolay değil, ender bir tür.
Ben bu hayvanı satın almak istiyorum link verin sipariş edeyim
sizin türkiyede bildiginiz bir yerde satılıyor mu veya yurt dişindan nerden alınabilir
Istanbul üsküdarda alibaba petshop var ordan temin edebilirsiniz semenderin bir-çok çeşidi olduğu için internetteki o ucuz rakamlara itimat etmeyin 250-300 tl civarında