Su Kaplumbağaları

Su kaplumbağası su dışında ne kadar yaşar ?

Su kaplumbağası su dışında ne kadar yaşar
5/5 - (1 vote)

Kaplumbağalar, kedi veya köpek alerjisi olan veya evcil hayvanlarını günde birkaç kez yürüyüşe çıkarmaya vakti olmayan aileler için harika evcil hayvanlardır. Bununla birlikte, kaplumbağaların evinizde küçük bir tankta gelişebilecek az bakım gerektiren hayvanlar olduğunu varsayarsanız, tekrar düşünün. Dolaşmak için bolca alana ihtiyaçları vardır ve nispeten sıkı sıcaklık kontrolüne sahip bir ortam gerektirirler. Yaşam ortamlarının da oldukça sık temizlenmesi gerekir.

Kaplumbağanıza geniş bir yaşam alanı sağlamanın yanı sıra, ona bir yüzme alanı da vermeniz gerekecektir. Kaplumbağalar tamamen suda yaşamasalar da zamanlarının çoğunu suda geçirirler. Su kaplumbağaları vücut ısısını düzenlemek ve vücut nemini korumak için suya ihtiyaç duyarlar.

Su kaplumbağası su dışında ne kadar yaşar ?

Bir kaplumbağanın susuz ne kadar süre dayanabileceği sorusunun cevabı, yaşı, türü, bulunduğu ortamın sıcaklığı gibi faktöre bağlıdır.  Genel olarak konuşursak, bir kaplumbağa sıcak ve kuru bir ortamda susuz yaklaşık 8 saat yaşayabilir.

Bir evcil kaplumbağa satın almadan önce, bu hayvanların çabuk büyüyeceğini hesaba katmalı ve tank seçimini buna göre yapmalısınız.  Yüzlerce kaplumbağa türü var, ancak yeni başlayanlar için en iyi kaplumbağa türleri kırmızı yanaklı su kaplumbağası , çamur kaplumbağaları, misk kaplumbağaları ve boyalı kaplumbağalardır. Bu türlerin tümü suda veya yarı suda yaşar, bu da onlara yeterli bir yüzme alanı sağlamanız gerektiği anlamına gelir.

Kutu kaplumbağalar, yüzmek için aslında bir su alanı gerektirmeyen bir başka popüler evcil kaplumbağa türüdür. Bunun yerine, içmek ve yürümek için sığ bir su kabına ihtiyaçları var. Kutu kaplumbağaları yüzebilir, ancak özellikle güçlü yüzücüler değildirler, bu nedenle onları daha derin bir yüzme alanına koyarsanız boğulma olasılıkları daha yüksektir.

Su kaplumbağaları neden suya ihtiyaç duyarlar?

Su kaplumbağalarının içme ve yüzmeye ek olarak, yediği yemekleri ağızlarında parçalayabilmek için de suya ihtiyaçları vardır. Bunun nedeni tükürük üretmemeleridir; su yiyeceklerini yutmalarına yardımcı olur.

Sonuç olarak, kaplumbağaların suda çok fazla zaman geçirdiklerini göreceksiniz: yüzmek, yemek yemek, içmek ve hatta dışkılamak.  Bu sebeplerle kaplumbağanızın suyunu temiz tutmanız önemlidir.

Soğukkanlı hayvanlar olarak kaplumbağalar da vücut sıcaklıklarını düzenlemek için çevrelerine güvenirler. Vahşi doğada, çok ısındıklarında serinlemek için suya girerler. Kaplumbağanızın su ve tank sıcaklığının iyi ayarlanması önemlidir; su çok soğuksa kaplumbağalar hastalanabilir. Su sıcaklığı her zaman 24-28°F arasında olmalıdır.

Kaplumbağa teraryumu için hangi su kullanılmalıdır ?

Kaplumbağanızın teraryumunu kurarken göz önünde bulundurmanız gereken en büyük hususlardan biri, sağladığınız su türüdür. Musluk suyunun kaplumbağalar için sağlıklı olup olmadığı konusunda çelişkili görüşler var. Musluk suyuna genellikle dezenfektan olarak klor eklenir ve klor miktarı insanların içmesi için güvenli olsa da kaplumbağalarınızı tahriş edebilir. Kaplumbağanızın tankındaki faydalı bakterileri de yok ederek nitrojen döngüsünü kesintiye uğratabilir. Normal musluk suyunun sunabileceği olası sorunlar nedeniyle, kaplumbağanızın tankına eklemeden önce musluk suyunuzu klordan arındırmak iyi bir fikirdir . İşlemi basitleştiren su düzenleyiciler satın alabilirsiniz.

Teraryumun su temizliği nasıl yapılır ?

Ayrıca kaplumbağanızın tankını düzenli olarak temizlediğinizden emin olmanız gerekir. Kaplumbağalar suda çok zaman geçirir ve bunun sonucunda su çok çabuk kirlenir. Suyu sık sık temizlemeye özen göstermezseniz, kaplumbağanızın tankı sadece bulanık görünüp muhtemelen kötü kokmakla kalmaz, aynı zamanda kaplumbağalarınız da hastalanabilir. Temiz bir tank elde etmenin bir yolu, kaplumbağanızın suyunun bir kısmını düzenli olarak tatlı su ile değiştirmektir. Bu şekilde sudaki atıkları seyreltebilirsiniz. Ayrıca bir filtreye yatırım yapmalısınız. Bir filtre satın almak için iyi bir kural, sahip olduğunuzdan daha büyük bir tank için derecelendirilmiş bir filtre seçmektir.

Yorum Yaz