Ciklet Balıkları

Malawi Zebra Balığı

Malawi Zebra Ciklet Balığı
4/5 - (1 vote)

Malawi Zebra‘nın doğal yaşam alanı adından da anlaşılacağı gibi Malawi bölgesidir. Akvaryum hobisiyle uğraşanların belki de en sevdiği türlerden biridir. Özellikle kötü koşullara karşı dayanıklılıkları fazla olduğu için bu hobiye yeni başlayanlara tavsiye edilen türler arasındadır.

Malawi Zebra

Latince adı Pseudotropheus demasoni olan bu ciklet türüne vücutlarındaki siyah siyah çizgiler nedeniyle Zebra ismi verilmiştir.

Malawi Zebra balığı, davranış olarak agresiftir. Kendi türlerine karşı ise, sakin ve orta derecede agresif davranış gösterebilen bir balık türüdür. Bu balıklar diğer Cichlid türleriyle yaşayabilir ancak farklı türlere karşı başlangıçta ılımlı yaklaşır. Mavi Zebralar diğer Cichlid türleri gibi yumurtlayarak çoğalırlar. Yavru Mavi Zebralar doğduktan hemen sonra ayrı bir Akvaryuma alınmalıdırlar. Çünkü diğer balıklar tarafından çok çabuk yem olma tehlikesi ile karşı karşıyadırlar.

İdeal Akvaryum suyu ısısı, 25 ile 26 derece civarıdır. En az Akvaryum hacmi 120 litre olması gerekir. Üreme, dişilerin ağızlarında kuluçka yapmasıyla gerçekleşir.

Yorum Yaz