Ciklet Balıkları

Limon Ciklet Balığı

Limon Ciklet Balığı
Rate this post

Bir Tanganyika Cichlidi olan Limon ciklet balığı, çoğunlukla kumluk ve kayalık alanlarda yaşar. Etçil olarak beslenir ve oldukça agresif bir tür olarak bilinir.

Limon ciklet, görünümü itibariyle çok çekici ve güzel bir türdür. Akvaryum’da gerekli şartlar sağlandığında kolayca üretilebilir. Boyu ortalama 10 cm.’ye kadar ulaştığı için en az 90 litrelik akvaryumlar tercih edilmelidir. Bu balık için ideal su sıcaklığı ise 25 derecedir.

Limon ciklet; bol bitkili, kayalıklı ve kuytu alanların yer aldığı akvaryumlarda daha çok mutlu olur. Bu balıklar, tabanda bulunan kumun rengine göre renk değiştirme özelliğine sahiptir. Koyu renk kum tercih edildiğinde renkleri kararır. Bu nedenle açık renkli kumlar tercih edilmelidir.

Beslenme, kuru yemlerle sağlanabilse de, mutlaka canlı yemlerle desteklenmelidir. Canlı yemleri yediklerinde renklerini daha güzel ve parlak göstermelerinin yanında, üreme döneminde yavru sayısının gözle görünür oranda arttığı görülür.

Üreme, çiftleşmenin ardından dişinin düz yumurta dökmesiyle gerçekleşir. Dişi limon ciklet balığı, ortalama 150 yumurtayı kovuklara ya da deniz kabuklarının içerisine bırakır. Akvaryum ortamında üretmek için ortası delinmiş bir toprak testiyi ters olarak akvaryuma yerleştirmek gerekir.

Cinsiyet ayrımı yapmak zor değildir. Dişiler erkeklere göre daha küçüktür. Üreme dönemlerinde dişilerin karın bölgesi şişkinleşir.

Yorum Yaz