Köpek Bakımı Rehber Dökümanları

Köpekler Rüya Görür Mü?

Köpekler Rüya Görür Mü
5/5 - (1 vote)

Köpeğiniz uyurken gözlemleriniz sonucu çıkardığı sesler, gösterdiği tavırlar rüya görmesinden dolayı mı yoksa bir rahatsızlığı mı var diye sizi meraka düşürebilir. Evinizde beslediğiniz, sizlerin en sadık dostu olan köpeklerin rüya görüp görmediği hakkında merakınız var ise sizleri aydınlatacağız. Köpekler Rüya Görür Mü? diye sorularınız var ise; okumaya devam edin.

Köpeklerin rüya görüp görmediği hakkında birçok bilimsel araştırmalar yapılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu köpeklerin rüya gördüğü belirtilse de kesin bir bilgi söz konusu değildir. Köpeklerin uyurken sergilediği hareketler sonucu, köpek sahipleri rüya gördüklerini düşünürler.

Köpekler ve Rüyalar Hakkında Bilinmeyenler

Birçok kişi köpeklerin rüya gördüğüne inanır. Çoğu köpek sahipleri uyku esnasında, köpeklerin hareketini gözlemledikleri için köpeklerin yapısal düzeylerinin de insanlara benzediğini belirtmişlerdir.

Bir köpeğin beyni, daha karmaşık ve elektriksel dizileri gösterdiğinden, köpeklerin de rüya gördüğünü düşünmek mantıklıdır. Köpeklerde rüya hakkında yapılan araştırmalardan sonra beyin sapında, hepimizin hayallerinin temelini oluşturan özel bir yapı bulunduğu ortaya çıkmıştır. Bilim adamları da, beynin köpeklerdeki rüyalardan etkilenmeyi bastıran kısmını ortadan kaldırdıklarında veya etkisiz hale getirdiklerinde, beyinlerinin elektriksel kayıtlarının da hala uykuda olduklarını göstermelerine rağmen, uyku esnasında köpeklerin hareketlerini gözlemlemişlerdir.

Köpekler Ne Zaman Rüya Görür?

Bir köpeğin ne zaman rüya gördüğünü belirlemek için bir beyin ameliyatına ya da elektrik kayıtlarına başvurmaya hiç gerek yoktur. Yapmanız gereken tek şey, köpeğiniz uyumaya başladığı andan itibaren onu izlemektir. Köpeğinizin uykusu daha derinleştikçe, nefes alıp verişi daha düzenli hale gelecektir. Herhangi bir bebek için yaklaşık 20 dakikalık bir uykudan sonra ilk hayali başlamaktadır. Köpeğinizin hayalinin başladığını, nefes değişiminden hemen anlayacaksınızdır. Aynı zamanda köpekleriniz uyurken gözleri de hareket edecektir. Çünkü köpekler, hayallerini gerçekmiş gibi yaşayacaklardır.

Araştırmalar, küçük köpeklerin, büyük köpeklerden daha çok hayal kurduğunu ortaya çıkarmıştır. Köpek yavrularında daha çok görülen hayal kurma işlemi, yeni edinilmiş deneyimlerin işlenmesinden dolayıdır.

Köpekler Ne Hakkında Rüya Görür?

rüyalar

rüyalar

Hiçbir  köpek, hiç kimseye ne hakkında rüya gördüğünden bahsedemediğinden dolayı sadece ne gördüklerini tahmin edebiliyoruz.

Elbette ki köpekler rüyasında biriyle evlendiğini birinin ölümünü görecek değildir. Köpeklerin hayal dünyasını insanlarınkine benzetirsek, insanların günlük hayatında hiç karşılaşmadığı bir durum hakkında rüya görmesi mümkün değildir.Köpeklerinde günlük hayatında yaşadığı olaylar ile , rüyaları benzerlik gösterecektir.

Köpeğinizi, rüya gördüğü esnada uyandırmak yerine, onların uyumasına devam etmesini sağlamanız, köpek sağlığı açısından daha iyi olacaktır.

Köpeklerde Kabus Var mı?

Köpek sahipleri, insan rüyalarının hepsi iyi olmadığı gibi, köpeklerin rüyalarının da tamamının iyi olmadığını düşünmektedirler.Köpeğinizin kabus gördüğüne şahit olduğunuz takdirde bunu ailenizle de paylaşmanız iyi olacaktır. Köpeğinizi, kabus gördüğü esnada uyandırdığınız takdirde, köpeğinizin size karşı agresif olduğunu görebilirsiniz. Bu durum özellikle küçük çocuklarınız için tehlikeli olabilir.

Bunlarla beraber köpeklerin ve insanların zihin ve vücut sağlığı açısından kesintisiz bir uykuya ihtiyaç duyduklarını bilmek önemlidir. Köpeğinize dinlenmesi gereken sakin ve rahat bir alan sağlayın. Ve asla onu uykusunda rahatsız etmeyin.

Çocuklarda köpek ısırıklarının yaklaşık olarak %60’ı çocukların, uyuyan köpeği uyandırdığında meydana gelmektedir. Bu nedenle, çocuklarınıza, köpeğiniz uyurken, onu uyandırmaması gerektiğini öğretin.

Köpeğin Cinsi Gördüğü Rüyaları Etkiler Mi?

İnsanlar arasında bile, görülen rüya sıklığı ve ne hayal ettikleri konusunda değişiklikler söz konusu olmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucu da bu durumun köpekler için de geçerli olduğu belirtilmektedir. Köpeğiniz, bütün gün içinde yaptıklarını, hayallerinde de yerleştirdiklerine dair size bir tahminde bulunabiliriz.

Elbette ki bazı köpekler, diğerlerinden daha çok hayal kurar ve hayallerin sıklığı ve uzunluğu köpeğin yaşına ve büyüklüğüne göre değişmektedir. Yavru köpeklerin, yetişkin köpeklerden daha fazla rüya gördüklerini yukarı da belirtmiştik.

Köpeğiniz derin bir uyku ya da REM uykusunda olduğunu fark ettiğiniz anda, köpeğinizin o anda rüya görmesi daha olasıdır. Bu tür bir uyku durumu çok hızlı gerçekleşmezken, öğleden sonra oluşması olası bir durumdur.  Eğer sizin de eklemek istedikleriniz var ise yorum kısmından bize ulaşarak eklemelerinizi yapabilirsiniz. Köpekleriniz bizim için çok değerli..

Yorum Yaz